Zo maak je de lekkerste pizza’s met deegbollen

Pizza is vrijwel overal ter wereld ongekend populair en niet zonder reden natuurlijk. Wanneer je pizza wil eten heb je veel mogelijkheden. Je kunt gaan voor een pizza van de pizzeria, je kunt een diepvriespizza nemen, je kunt een kant-en-klare bodem beleggen of je maakt zelf een pizza met deegbollen. De deegbollen van Monte Pizza Crust zijn hiervoor ideaal. Met onderstaande tips maak jij een heerlijke pizza!

Hoe maak je goed deeg?

Een goede pizza begint met goed deeg. Dat kan bijvoorbeeld met deegbollen – Monte Pizza Crust. Het deeg moet goed gerezen zijn, want alleen dan kan je het luchtig en krokant bakken. Tegelijkertijd blijft het dan ook mals. Een pizza wordt het beste gebakken in een houtskooloven, maar enkele minuten op zeer hoge temperatuur. Omdat de meeste mensen die thuis niet hebben kan een gewone oven natuurlijk ook, maar bak de pizza vooral niet te lang.

Het beleg

Veel mensen die zelf een pizza maken overdrijven met het beleg. Een goede pizza draait in de basis om het evenwicht tussen goede ingrediënten en de krokante korst. Dat evenwicht wordt verstoord wanneer je te veel beleg gebruikt, dit maakt de pizza bovendien zwaar en vochtig. Je moet er altijd een goede tomatensaus op doen, en dan 1 tot 5 heerlijke ingrediënten. Goede kaas is ook belangrijk. Deze mag na het bakken nooit verbrand zijn, want dan heb je niet de goede kaas gebruikt. Het beleg is uiteraard in te delen naar eigen smaak. Kenners zeggen echter wel dat ananas nooit op een pizza hoort, omdat dit simpelweg niet past bij de basis ingrediënten.

Zelf een pizza maken is niet moeilijk

Het is niet zo moeilijk om zelf een goede pizza te maken, iedereen kan het in principe. Het is dan wel belangrijk om de tijd ervoor te nemen. Het is ook niet duur, je kan volgens Italianen voor enkele euro’s al een perfecte pizza maken. Het is overigens wel belangrijk om een pizza direct te bakken en op te eten. Het deeg kun je wel enkele dagen bewaren in de ijskast. Op het moment dat het is uitgerold, moet het redelijk snel in de oven. Anders kun je in principe net zo goed een diepvriespizza kopen.

Ga eens aan de slag met deze tips en bak zelf een heerlijke pizza!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *