Eten en drinken
Je leest nu:

Welke soorten BBQ’s zijn er eigenlijk?

0
Barbecue

Welke soorten BBQ’s zijn er eigenlijk?

Wanneer vind jij het leukst in het leven? Is dat als je in je cabrio rijdt? Of als je met je gezin op vakantie bent? Of misschien als je quality time doorbrengt in je tuin? Steeds meer mensen voelen zich erg gelukkig als ze op een fijne manier veel tijd in hun achtertuin doorbrengen. Geldt dit ook voor jou? Of nog niet? In beide gevallen is het een goed idee om eens naar een nieuwe barbecue te kijken. Met een nieuwe barbecue kun je namelijk een hele leuke sfeer creëren in je tuin. We vertellen je wat meer over verschillende soorten BBQ’s.

Kamado

Kamado large barbecues lijken op barbecues in de vorm van een ei en zijn meestal gemaakt van keramiek. Je kunt ze zien als een betere versie van een houtskoolbarbecue, met meer mogelijkheden om eten te bereiden. Ze worden sneller warm, je kunt de temperatuur gemakkelijker regelen en ze kunnen zichzelf schoonbranden.

Houtskool BBQ

De houtskoolbarbecue is een bekende en veelgebruikte barbecue voor thuis. Ze zijn meestal klein en makkelijk schoon te maken. Bij het gebruik van een houtskoolbarbecue bereid je gerechten door houtskool, briketten of een combinatie daarvan te gebruiken, wat een heerlijke rokerige smaak geeft. Sommige mensen vinden het leuk om speciale barbecuekruiden over de houtskool of briketten te strooien voor extra smaak. Met een houtskoolbarbecue heb je een open vuur recht onder je gerechten.

Gas BBQ

Gasbarbecues werken op gas, meestal met een externe gasfles, maar sommige kunnen ook op het gasnet worden aangesloten. Hierdoor kun je de temperatuur net zo gemakkelijk regelen als bij een gewoon gasfornuis. Er zijn kleine gasbarbecues en ook grotere modellen met uitgebreide kookeilanden. Ze zijn gebruiksvriendelijk, maar vereisen wel wat meer schoonmaakwerk na gebruik.

Elektrische BBQ

Een elektrische barbecue is een goede optie als je geen houtskool- of gasbarbecue kunt gebruiken. Het is net zo gemakkelijk en comfortabel als een gasbarbecue. Het apparaat heeft geen open vuur, dus het is veilig om te gebruiken. Veel mensen gebruiken elektrische barbecues op balkons en dakterrassen, maar je kunt ze ook prima in een tuin gebruiken.

Tafel BBQ

Je hoeft niet altijd thuis te barbecueën. Het kan gebeuren dat je op de camping, op het strand of zelfs op een boot plotseling zin krijgt in iets lekkers. In dat geval is een tafelbarbecue de perfecte oplossing. Je kunt ze gemakkelijk overal mee naartoe nemen, en ze zijn meestal ook niet erg duur. Er zijn tafelbarbecues die werken op houtskool of briketten, maar ook gasbarbecues die geschikt zijn voor op tafel. Welke barbecue kies jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *