Eten en drinken
Je leest nu:

Wat te doen met keukenafval?

0
wat te doen met keukenafval
Blog

Wat te doen met keukenafval?

Aardappelschillen, fruit, groente en noem zo maar op.. Wat moet je doen met al dat keukenafval? Organische afval gooi je natuurlijk niet weg bij het restafval. Daarom is het belangrijk om het keukenafval dat je produceert te scheiden.

Beperk het afval dat je produceert

Voordat we meer vertellen over wat te doen met keukenafval adviseren wij om zo weinig mogelijk keukenafval te produceren. Vermijd overbodige verpakkingen. Koop dus geen koekjes of snoepjes die per stuk verpakt zijn, maar koop een zak en stop de inhoud in een bakje. Ook kan je basisproducten die je in de keuken gebruikt, zoals rijst of granen in bulk kopen. Is een grote bulk verpakking niet mogelijk? Dan kan je gewoon voor grotere verpakkingen kiezen. Natuurlijk wel alleen voor voedingsmiddelen die niet snel bederven.

Maak compost van groente- en fruitafval

Ondanks het beperken van je keukenafval is de kans groot dat je toch nog behoorlijk wat afval overhoudt. Je kan ervoor kiezen om rauw afval van fruit en groenten te composteren. Om dit vervolgens in de tuin te verwerken als extra voedingsstof. Verzamel het composteerbare afval in een aparte prullenbak, in een compostvat of in de GFT afvalzak.

Machines die keukenafval en organisch afval verteren

Produceer je als hotel, restaurant of evenementenlocatie veel keukenafval en organisch afval? Dan zijn de Powerknot machines de oplossing. Powerknot ontwerpt en produceert machines die keukenafval en organisch afval verteert. Met deze machines bespaar je op kosten, ongemak, rommel en CO2 uitstoot voor het transporteren van containers met verspild voedsel. Een Powerknot machine verwerkt snel gft, organisch afval, swill en vers voedsel op locatie zonder geur of geluid. Gebruik maken van een van de machines bespaart dan ook flink op de afvalkosten. Doordat er geen transport van het afval nodig is laat je geen CO2-voetafdruk achter. Meer weten over deze machines? Ga naar Powerknot.nl.

(1) Comment

  1. […] bericht Wat te doen met keukenafval? verscheen eerst op Eten en drinken […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *