Eten en drinken
Je leest nu:

Wat je moet weten voordat je wijn gaat proeven in Chianti

0
chianti-wijn
Blog

Wat je moet weten voordat je wijn gaat proeven in Chianti

Chianti is een regio in Toscane waar Chianti wijn en Chianti Classico wijn wordt geproduceerd. Het is een van de beste plaatsen voor mensen om de Italiaanse wijncultuur te bezoeken en te leren kennen. Houdt er rekening mee dat je van tevoren moet reserveren bij een wijnproeverij en dat het in Italië veel langzamer gaat, dus je zult waarschijnlijk maar een of twee wijngaarden zien een dag.

Hoe je kunt plannen waar je heen gaat

Kies eerst een regio of wijnproducent in Chianti die je aanspreekt. De Chianti-regio van Toscane heeft zeven verschillende gebieden, die elk een specifieke soort Chianti wijn produceren. De wijnen van de Chianti Classico-regio tussen Florence en Siena zijn de bekendste opties in de omgeving.

Chianti Classico wijn wordt al meer dan 2000 jaar geproduceerd, maar de regio werd echt beroemd om zijn wijn vanaf de 13e eeuw tot nu. Een paar van de populaire wijnsteden om uit te kiezen zijn Greve in Chianti, Castellina in Chianti, Gaiole in Chianti, Radda in Chianti, Barberino Val d’Elsa, San Casciano in Val di Pesa en Castelnuovo Berardenga.

Neem contact op met je favoriete wijnproeverijen

Als je een interessante wijnproeverij hebt gevonden is de volgende stap om contact met hun op te nemen en een afspraak in te plannen voor een rondleiding of een proeverij. Sommige proeverijen bieden kleine hapjes, wijn en kaas of een volledige maaltijd.

De beste wijnhuizen om te bezoeken zijn onder meer het kasteel van Barone Ricasoli Brolio, Casa Emma en Castello di Verrazzano.

Wijn proeven bij een lokale wijnwinkel

Je kunt ook wijn gaat drinken, proeven en kopen bij een lokale wijnwinkel. Een van de grootste in het Chianti Classico-gebied is Le Cantine di Greve, waar je wijn, kaas, salami en olijfolie kunt proeven. Er is ook een wijnmuseum en meer dan 140 wijngaarden om uit te proberen. Bijna elk klein dorp in Italië heeft een wijnwinkel, dus als je er meer wilt bezoeken zijn ze gemakkelijk te vinden.

Rondleiding bij een wijnmakerij

Je kunt ook wijnmakerijen bezoeken zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het drinken en autorijden. Er zijn namelijk bedrijven die zowel begeleide tochten van een hele dag als een halve dag doen met bezoeken aan Chianti wijnmakerijen met wijnproeverijen. Er is veel te zien en te doen en er zijn tal van goede restaurants.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *