wat is kardemom

Wat is kardemom?

Bekende kruiden als oregano, nootmuskaat en kaneel zijn bij de meeste mensen wel bekend. Dit zijn echt van die kruiden die je echt in huis moet hebben. Echter is onze basis voorraad aan specerijen en kruiden vaak een beetje saai. Het is toch juist leuk om iets onbekends te proeven? Wil jij een verrassende kruiden kopen? Een ingrediënt om je gerecht een twist te geven is kardemom. Kardemom heeft een fris met een ondertoon van eucalyptus. De smaak is een beetje bloemachtig, maar overheerst heel snel. Daarom is ons advies om niet te veel te gebruiken. Precies weten wat kardemom is? En wat maak je ermee? In dit artikel vertellen we alles wat je moet weten over deze kruiden.

Wat is kardemom?

De kans is groot dat je nog nooit hebt gehoord van kardemom, echter is de kans nog groter dat je het wel eens gegeten heeft. Kardemom wordt zowel gebruik in zoete als hartige gerechten, maar ook aan koude en warme drankje wordt regelmatig deze smaakmaker toegevoegd. 

Kardemom is een specerij dat familie is van gember. Vooral in Midden-Oosterse en Indiase gerechten wordt kardemom veel gebruikt. In deze groene peulen zitten groene zaadjes die aroma’s afgeven. Kardemom peulen zijn niet alleen als losse specerij te koop, maar wordt ook veel gebruikt in specerijenmixen. 

Waar moet je op letten bij het kopen van kardemom?

Deze specerij vind je in het kruidenschap van je supermarkt, maar ook in kruidenwinkels zijn ze verkrijgbaar. Je kan kardemom kopen als peulen of gemalen. Voor stoofgerechten en curry’s kan je het beste kiezen voor peulen. Als je de specerij wilt toevoegen aan een baksel of aan een drankje, dan is de gemalen vorm beter geschikt.

Waaraan kun je de specerij kardemom toevoegen?

De mogelijkheden van kardemom zijn erg divers. Je kan met deze specerij veel kanten op. Van drankjes tot gerechten. Een theelepeltje Kardemom is heerlijk in je een lekker baksel, terwijl peulen toevoegen aan een curry of stoofpotje altijd een goed idee is. Kardemom is heerlijk in combinatie met appel, peren, peulvruchten, zoete aardappel en sinaasappel.

1 reactie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *