Een waterontharder helpt met het tegengaan van kalkaanslag. Dat heeft alles te maken met de transitie van hard naar zacht water. Maar wat is hard en zacht water precies en wat is het verschil tussen deze twee soorten water? In dit artikel leggen we je daar alles over uit.
Het verschil
Goed, je hebt dus hard en zacht water. Er zit eigenlijk maar een klein verschil tussen deze twee soorten water en dat is het kalkgehalte. In hard water zit namelijk kalk, in zacht water zit helemaal geen kalk. Dat kalk wordt eruit gefilterd door een waterontharder, zo kun je bijvoorbeeld een waterontharder kopen bij waterontharder24.nl. Er zitten best wat voordelen aan het hebben van een waterontharder en dus zacht water, daarom kiezen veel mensen ervoor om een waterontharder aan te schaffen.
Hoe werkt een waterontharder
Hard water wordt omgezet naar zacht water door middel van een waterontharder. In Nederland komt er namelijk altijd vrij hard water (dus water met veel kalk) uit de kraan. Wil je dat voorkomen, dan heb je dus een waterontharder nodig. De meeste waterontharders van Soft Water Systems werken met zout. Het water stroomt dan door een zoutfilter en de kalk wordt zo uit het water gefilterd. Geen zorgen, je water wordt dan niet opeens erg zout, het zout lost niet op in je water.
Omdat de waterontharder zout nodig heeft om kalk uit het water te filteren, moet je dat zout wel regelmatig aanvullen. Dat kost gelukkig niet veel werk en het zout is ook niet duur. Dat maakt dat je met slechts een klein bedrag per jaar, een hoop geld kunt besparen. Een waterontharder helpt je namelijk met geld besparen.
Geld besparen met een waterontharder
Schaf je een waterontharder aan, dan helpt je dat met geld besparen. Kalk zorgt er namelijk voor dat je apparaten sneller verslijten, waardoor je dus sneller nieuwe apparaten moet kopen en je dus ook meer geld uitgeeft. Verder werkt zeep een stuk beter in zacht water. Dat betekent dat je veel minder zeep nodig hebt om hetzelfde resultaat te bereiken. Je hoeft dus veel minder zeep te gebruiken in je wasmachine en onder de douche. Daarbij heb je veel minder schoonmaakmiddelen nodig, je hoeft immers ook niet meer al die kalkaanslag schoon te maken.