Siliconen bakvorm

Wat is een siliconen bakvorm?

Heb jij ook moeite om je taart of cake uit de vorm te krijgen zonder dat hij breekt, scheurt of de helft in de vorm blijft zitten? Dan is een siliconen bakvorm een ideale oplossing voor jou! Een siliconen vorm bestaat uit synthetische stoffen die een beetje op rubber lijken. Door de flexibele vorm krijg je je taart of cake zonder scheur of stoot uit de vorm. De siliconen zijn gemakkelijk uit te rekken en te buigen. Ook is een siliconen bakvorm gemakkelijk schoon te maken. De bakvorm is hittebestendig tot 230 graden Celsius. Hierdoor kunnen ze in de oven en kan je hem daarna gewoon in de vaatwasser zetten zodat je hem de volgende keer weer kunt gebruiken. Let er wel op dat als je de vorm voor de eerste keer gaat gebruiken dat je hem één keer invet. Dit hoeft alleen de eerste keer. De volgende keren dat je de siliconen bakvorm gebruikt kan je je beslag zo in de vorm gieten zonder dat je de vorm eerst in hoeft te vetten. Verder is het belangrijk dat je er rekening mee houd dat als je je taart of cake aan gaat snijden dat je dat niet in de vorm doet. Aangezien de siliconen vorm erg zacht is kan je hem gemakkelijk beschadigen of kapot snijden met een mes.

Wat zijn de voordelen van een siliconen bakvorm?

Zoals al eerder is genoemd is het grootste voordeel van een siliconen bakvorm dat je je taart of cake gemakkelijk uit de vorm krijgt. Ook is hij hitte bestendig. Echter heeft de bakvorm nog vele andere voordelen. Zo is hij niet alleen hitte bestendig maar ook kou bestendig. De vorm kan gebruikt worden tot 60 graden onder nul. Hierdoor kan je je taart of cake dus in de koelkast zetten als deze bijvoorbeeld op moet stijven of af moet koelen. Ook kan je je taart invriezen terwijl hij nog in de vorm zit. Verder is de bakvorm makkelijk schoon te maken aangezien hij in de vaatwasser kan. Ook kan je hem binnenstebuiten vouwen zodat je hem goed kan afdrogen.

Wat zijn verschillende soorten bakvormen?

Naast siliconen bakvormen zijn er veel andere soorten bakvormen. Zo heb je siliconen cup cake vormen. Deze vormen kan je krijgen in verschillende formaten en soorten. Zo heb je losse cup cake vormpjes maar ook een vorm waar bijvoorbeeld 6 cup cakes in één keer in gemaakt kunnen worden. Deze variant heb je ook in de maten waarin je 8, 12 of 16 cup cakes in één keer kunt maken. Naast cup cake vormpjes heb je ook allerlei andere soorten. Denk hierbij aan hartjes, dieren, bloemen of ander figuurtjes. Deze vormen kun je ook gebruiken voor het maken van chocolaatjes, ijsblokjes of cakejes. Al deze soorten zijn verkrijgbaar in siliconen vormen. Als je liever een hardere vorm hebt kan je voor een metalen vorm gaan. Ook heb je glazen vormen. Deze zijn wel een stuk fragieler dan een siliconen of metalen vorm. Hierbij is het ook belangrijk dat je de vorm elke keer invet voordat je hem gaat gebruiken. Dit voorkomt dat de taart of cake aan de vorm blijft plakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *