Eten en drinken
Je leest nu:

Wat doe ik tegen gele tanden?

0
Blog

Wat doe ik tegen gele tanden?

Gele tanden ogen lang niet zo mooi als witte. Sta je wel eens voor de spiegel en denk je dan: ik wou dat mijn tanden ook maar wat witter waren? Dan kun je daar wat aan doen want zelf tanden bleken is niet ingewikkeld en kan op een veilige manier gedaan worden. Er zijn diverse mondverzorgingsproducten op de markt waarmee jij zelf je tanden diverse tinten witter kunt maken.  

Kies voor producten waarmee je je tanden witter kunt maken 

Heb je reeds gelige of verkleurde tanden of zit er flink wat aanslag op? Gebruik dan een goede tandpasta in combinatie met mondwater die ontwikkeld zijn om gele tanden witter te maken. Dit soort producten bevatten natuurlijke ingrediënten met een witmakende werking zodat ze ook nog eens veilig in het gebruik zijn. Je kunt tevens kiezen voor het gebruik van een whitening pen of poeder. Je ziet snel effect, zeker als je meerdere producten gebruikt. Koop je een compleet pakket voor wittere tanden? Dan mogen alle producten die erin zitten samen gebruikt worden. Kies voor een of meer middelen die je tanden daadwerkelijk een paar tinten witter maken en die niet enkel een optisch effect geven. Houd er wel rekening mee dat je tanden nooit witter kunnen worden dan ze ooit waren.  

Wat kun je doen om vergeling van tanden te voorkomen?  

Het is dus mogelijk om je tanden een paar tinten witter te maken maar gele tanden voorkomen is nog beter. Hoe je dit het beste aanpakt, vertellen we je hier in het kort.  

Vermijd voedingsmiddelen waar veel kleurstof of zuren in zitten. De kleurstoffen zorgen voor verkleuringen op de tanden en zuren tasten het tandglazuur aan waardoor de tanden sneller geel worden. 

Roken zorgt ook voor een vieze aanslag op de tanden dus stop ermee of begin er niet eens aan.  

Verkleuringen op je tanden kunnen veroorzaakt worden door medicijngebruik of gewoon in je gestel zitten. Ook met het vorderen van de jaren worden tanden vaak geler. Daar kun je niet zoveel aan veranderen maar probeer ze dan met de juiste verzorgingsmiddelen wat witter te maken.  

Speeksel speelt een belangrijke rol in je mond. Indien je dat niet voldoende aanmaakt, is je mond niet genoeg gehydrateerd, krijg je sneller klachten en een slechte adem en kunnen de tanden geler worden. Zorg dat je mond goed gehydrateerd is door voldoende water te drinken en gebruik er producten zoals tandpasta en mondwater voor die de aanmaak stimuleren. 

Auteur

Hallo beste lezer,
Ik ben Necip Spijker en gespecialiseerd in blogs, content en linkbuilding.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *