Gezonde lunch

Waarom is een gezonde lunch zo belangrijk?

Een gezonde lunch levert je alle voedingsstoffen om de middag door te komen. Ook is lunchen met groente ideaal om aan de aanbevolen 250 gram groente per dag te komen. Een goede lunch voorkomt ook dat je lekkere trek krijgt in ongezonde tussendoortjes. Kortom, een gezonde lunch is ontzettend belangrijk voor je gezondheid!

Wil je weten waarom een gezonde lunch van belang is? En waaruit een gebalanceerde lunch bestaat? Lees het in dit artikel!

Tips voor een gezonde lunch

Een gezonde lunch is dus belangrijk om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen om de middag door te komen zonder lekkere trek en om voldoende vitamines binnen te krijgen. Hieronder hebben we een aantal tips voor een gezonde lunch op een rijtje gezet.

  • Een gebalanceerde lunch bevat minimaal 75 gram groente en levert ongeveer 350-550 calorieën.
  • Het beste kan je kiezen voor volkoren- of bruinbrood. Ook andere volkoren graanproducten en/of peulvruchten zijn een gezonde keuze.
  • Smeer je brood met zachte margarine of halvarine. Zo krijg je genoeg gezonde vetten en vitamine A en D binnen.
  • Probeer zoveel mogelijk producten uit de schijf van vijf toe te voegen aan de lunch. Een kleine keuze buiten de schijf van vijf, zoals een lepel saus, zoet beleg of een plakje vleeswaar maakt je lunch niet meteen ongezond.

Bestel een gezonde lunch op Lunch.nl

Sinds dit jaar is het mogelijk om een gezonde lunch te bestellen op het nieuwe platform Lunch.nl. Zo wordt er thuis of op kantoor een gezonde lunch bezorgd. Op dit platform heb je de keuze uit luxe belegde broodjes, ,fruitboxen, sapjes en salades. Op dit moment is het lunch platform enkel actief in de omgeving van Dordrecht. Een lunch bestellen in Dordrecht of een van de omliggende plaatsen? Dan kan je gemakkelijk en betaalbaar een verse lunch bestellen via dit nieuwe platform.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *