Eten en drinken
Je leest nu:

Waarom een toetje misschien wel het belangrijkste onderdeel van je maaltijd is

0
Blog

Waarom een toetje misschien wel het belangrijkste onderdeel van je maaltijd is

De meeste mensen houden wel van een toetje. Vla, ijs, vers fruit… Zolang het maar zoet is zijn we al snel tevreden. Maar waarom is het eten van toetjes voor velen zo belangrijk? Wij zijn dan wel geen psychologen en hebben geen wetenschappelijk onderzoek gedaan, maar we hebben wel heel goed nagedacht, en aan al onze familieleden en vrienden gevraagd waarom een toetje nu zo belangrijk is. Ben jij ook een echte toetjesfan? Lees dan snel verder!

Het einde van de maaltijd

Een toetje eet je natuurlijk als afsluiting van een maaltijd. Dat betekent dat het je goed bij zal blijven. De smaak blijft nog wel even in je mond hangen, maar ook de gedachte aan dat heerlijk zoete toetje zal niet binnen enkele minuten al verdwijnen. Vaak is een toetje ook een moment van extra gezelligheid. Tijdens het hoofdgerecht eet je snel omdat je niet wil dat je gerecht koud wordt, maar bij het toetje neem je wat meer tijd. Je kletst wat meer, er wordt gelachen… Wij vinden dan ook dat een toetje voor extra sfeer zorgt.

Zoetigheid en wijn, de perfecte combinatie

Om je toetje nog lekkerder te maken is het een goed idee om een lekkere dessertwijn te schenken. Deze zoete wijn past perfect bij luxe toetjes, maar ook bij een simpel schaaltje vla met verse aardbeien. Als je bij het hoofdgerecht een droge witte wijn hebt gedronken, is het nog lekkerder om je maaltijd te eindigen met een zoete Tokajwijn. Dit zorgt voor een heel apart contrast dat de gezellige maaltijd helemaal compleet maakt.

Het perfecte moment om te ‘snoepen’

Overdag heeft men vaak geen tijd om even te zitten en iets zoets te snoepen. Misschien eet je wel eens snel een koekje tussendoor, maar je geniet er dan niet optimaal van. Natafelen met een lekker zoet toetje is dus perfect al je echt wil genieten en je avond op een zoete toon wil afsluiten. 

(1) Comment

  1. […] bericht Waarom een toetje misschien wel het belangrijkste onderdeel van je maaltijd is verscheen eerst op Eten en drinken […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.