Eten en drinken
Je leest nu:

Waar kan je Chai thee kopen?

0
Blog

Waar kan je Chai thee kopen?

Chai thee is tegenwoordig helemaal hip. Nieuw is deze kruidige thee echter niet. Hij bestaat al meer dan 5.000 jaar en kent zijn oorsprong in het zuidelijk deel van Azië. Chai thee is een mix van zwarte thee en diverse specerijen en kruiden en wordt in allerlei varianten gemaakt. Maar wat maakt deze thee zo bijzonder en waar kun je Chai thee kopen?

Wat is Chai thee?

Zoals gezegd is Chai thee een mengsel van zwarte thee en diverse kruiden en specerijen zoals, kruidnagels, gember, kaneel en zwarte peper. Hij komt oorspronkelijk uit India, een theeland bij uitstek natuurlijk. Daar maakt het al eeuwenlang deel uit van de cultuur maar ook van de traditionele geneeswijze Ayurveda Iedere.

Chai betekent in het Hindi, de officiële taal van India, gewoon thee. Hier bedoelen we er de smaakvolle maar spicy kruidenthee mee. In het Hindi noemt men deze thee echter Masala Chai. Iedere verkoper van deze populaire thee heeft daar zo zijn eigen recept voor. Zoals dat vaak gebruikelijk is bij familierecepten, blijft dit strikt geheim en wordt steeds weer doorgegeven aan de volgende generatie.

Wist je dat je met Chai thee ook heerlijke lattes kunt maken? Melk en suiker of vervangende producten daarvan zijn ideaal als tegenhanger van de altijd sterke zwarte thee in combinatie met de kruiden en specerijen. In India ziet men dit al generaties lang als een goede energiebron voor de gehele bevolking.

Bij ons is Chai thee dankzij de gezonde en verwarmende mix van kruiden en specerijen een perfecte thee voor tijdens ons druilerige najaar. Heerlijk als je op een frisse natte herfstdag buiten bent geweest. Je warmt er helemaal van op.

Hier kun je Chai thee kopen

In ons land kun je Chai thee kopen in allerlei varianten. De meeste is gebaseerd op zwarte thee, zoals dit van oorsprong ook in Azië het geval is. Er zijn echter ook blends op basis van groene thee te koop.

Je vindt Chai thee in de vorm van theezakjes in tal van gezondheidswinkels en supermarkten. Thee liefhebbers kiezen natuurlijk voor losse thee, die veel beter van kwaliteit en smaak is. Deze kun je onder meer kopen in de speciale koffie- en thee winkels, die je in iedere stad wel kunt vinden.

Het voordeel hiervan is dat het personeel meestal veel kennis heeft van thee en je dus goed kan adviseren. Is er geen speciaal winkel bij jou in de buurt, kun je jouw favoriete thee natuurlijk ook online bestellen.

Tip: Teastreet

Auteur

Vanaf december 2015 ben ik als zelfstandige begonnen onder de naam Increasy en verzorg ik linkbuilding voor zowel eigen klanten als white-label voor verschillende marketingbedrijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *