Eten en drinken
Je leest nu:

Voor en nadelen van cafeïne

0
Blog

Voor en nadelen van cafeïne

Kan jij ook zo heerlijk genieten van een kopje koffie in de ochtend? Of misschien drink je wel een cappuccino na het avondeten. In beide gevallen maakt dit opwekkende drankje jou gelukkig. Koffie is gewoon heerlijk! Maar wat zijn eigenlijk de voor- en nadelen van koffie? 

Koffie maakt jou een vrolijker mens

Uit onderzoek is gebleken dat koffie helpt tegen depressie. Bij inname van vier kopjes koffie per dag verminder je de kans op een depressie met 20%. Hoe komt dat? Cafeïne maakt je brein scherper en zorgt voor een betere gemoedstoestand. Ook ben je meer alert en kan je dingen beter onthouden. 

Goed voor de sporters 

Koffie helpt bij sporten! Cafeïne is een boost voor je uithoudingsvermogen. Het verhoogt je adrenaline en is daarom zeker een aanrader voor je naar de gym gaat. Maar ook na het sporten kan koffie je helpen. Cafeïne kan het herstel van de spieren versnellen. Ben je opzoek naar meer tips en lifehacks? Kijk op snelzien.nl voor top content! 

Slecht voor de lever

Elk voordeel heeft zijn nadeel. Teveel koffie drinken is super slecht voor de lever. Koffie bevat namelijk een gifstof die slecht is voor de lever. Gelukkig zorgen de enzymen in je lever ervoor om deze gifstoffen onschadelijk te maken. Maar als je teveel koffie drinkt kan je lever dat na een tijdje niet meer aan. 

Koffie is verslavend

Cafeïne is een drug en voor veel mensen verslavend. Als je eenmaal een ritueeltje hebt opgebouwd, om elke ochtend koffie te drinken, kom je daar lastig vanaf. Mensen die ineens stoppen met koffie drinken kunnen ontwenningsverschijnselen ervaren zoals hoofdpijn en vermoeidheid. 

Conclusie

Ben jij een echte koffieliefhebber? Dan zal je een vrolijk persoon zijn! Maar pas op dat je niet verslaafd raakt en te veel gaat drinken. Dit kan namelijk ernstige gevolgen hebben op je lichaam. Houd het bescheiden en drink maximaal een kopje per dag. 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *