Eten en drinken
Je leest nu:

Uit welke voeding haal je vitamine d?

0
Blog

Uit welke voeding haal je vitamine d?

Vitamine d is onderhand een bekende vitamine, die we massaal op kunnen doen door de zon. Echter komt het ook vaak voor, dat je om wat voor reden dan ook niet vaak in de zon komt. Vitamine d kun je ook uit voeding halen, hoewel het dan wel handig is te weten wat je zoal kunt eten. Je wilt namelijk zeker weten dat jij het vitamine d niveau in je lichaam op peil kunt houden. Had jij als een gedacht aan het gebruik van vitamine d pillen? Deze zijn zelfs te koop in kauwtabletjes met een fruitig smaakje!

Vitamine d te kort kan zorgen voor klachten

Een tekort aan vitamine d kan nogal vervelende klachten geven, want je kunt ontzettend last van spierpijn krijgen maar je kunt ook verschrikkelijk vermoeid raken. Daarnaast kun je te maken krijgen met problemen aan de botten in je lichaam of kunnen tanden minder sterk zijn. Als je dacht dat het niet nog erger kon, dan kun je ook nog eens een energielevel hebben die helemaal naar nul gedaald is. Tijd om aan de slag te gaan met voeding waar vitamine d in verwerkt zit! Je zult merken dat jij je heel snel een stuk beter voelt.

Vitamine d in voeding

Het is voor veel mensen een raadsel in welke voeding nu vitamine d zit. Dit is ook niet heel vreemd, want heel veel verschillende voedsel bevatten verschillende vitamines. Dit maakt ook dat niet in alle soorten voeding vitamine d zit. Vitamine d zit onder andere in vette vis, waarbij je kunt denken aan zalm, tonijn en makreel. Eieren en ontbijtgranen bevatten ook vitamine d, daarnaast zijn er zelfs sommige melkproducten die deze vitamine bevatten. Kortom je kunt door je voeding een beetje aan te passen al vrij snel je vitamine d niveau een boost geven.

Wat als je de voeding niet lekker vindt?

Het kan voorkomen dat er niet een product is, dat vitamine d bevat die je echt lekker vindt. Er zijn dan gelukkig meerdere mogelijkheden om aan de juiste hoeveelheid vitamine d te komen, waaronder de zon misschien wel de beste is. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een voedingssupplement, want deze bevat een flinke dosis vitamine d. Een vitamine d voedingssupplement zal ervoor zorgen, dat je voortaan altijd lekker in je vel zit en jij geen last meer hoeft te hebben van pijnlijk spieren en gewrichten. Neem jij voldoende vitamine d in?

Tip: Davitamon

Auteur

Vanaf december 2015 ben ik als zelfstandige begonnen onder de naam Increasy en verzorg ik linkbuilding voor zowel eigen klanten als white-label voor verschillende marketingbedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *