Eten en drinken
Je leest nu:

Twee soorten steaks voor een jummie avond

0
Blog

Twee soorten steaks voor een jummie avond

Heb je zin om je vrienden en familie te verrassen met een lekker etentje? Waarom niet met een
klassieke, lekkere steak? Maar er is veel keuze aan steaks. Welke kies je nu? Hieronder alvast twee
lekkere steaks die zeker het serveren waard zijn. Gewoon op de pan of op de barbecue, het kan
allemaal. De eerlijke producten zorgen alvast voor de nodige prikkeling van de smaakpapillen zodat
je gasten tevreden, verrast en met een rond buikje terug naar huis kunnen gaan.

Entrecote
De entrecote is het stuk vlees dat tussen de ribben van de koe zit, met een lekker vetrandje eraan.
Het is een stevig stuk vlees, met een volle smaak, dat je het best bakt met het vetrandje er nog aan,
ook als je niet gek bent op vet. Dan snij je het vet het best pas achteraf (na het bakken) van de
entrecote af. Die vetrand zorgt er namelijk voor dat het vlees goed sappig blijft tijdens het bakken.
Deze steak noemt men ook wel de New York Strip, strip steak of Striploin. Het vraagt niet veel werk
om deze steak lekker klaar te maken. Wil je hem medium rare, dan bak je hem kort af langs beide
kanten, nadat je hem op kamertemperatuur liet komen en er wat zwarte peper op deed. Zorg voor
de finishing touch met wat kwalitatief zout en hij is klaar om te serveren.

Bavette
Fans van de barbecue zijn er gek op, al was het een tijd een vergeten vleessoort. Het is een veelzijdig
stuk vlees uit de flank van het rund en wordt ook wel halve maan genoemd of flank steak. Let wel op:
een flank steak is niet altijd bavette, omgekeerd wel. Het is mager werkvlees, omdat het uit de flank
komt. Vlees dat veel beweging gehad heeft en daardoor van structuur wat grover is. Er zit bijzonder
veel smaak in, maar je eet hem het best van een kwalitatief goed rund. Van een Black Angus
bijvoorbeeld.
Wat wel heel belangrijk is bij het bereiden en serveren van bavette is dat je altijd haaks op de naad
snijdt. Als je dit niet doet, krijg je een taai stuk vlees in de plaats. Je kunt veel doen met het lange,
platte vlees en er zijn veel recepten te vinden in boeken en online. Maar veel opsmuk is eigenlijk niet
nodig. De smaak op zich is al fantastisch.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.