Eten en drinken
Je leest nu:

Tips voor een betere afvalscheiding voor horecabedrijven

0
Betere afvalscheiding horeca
Blog

Tips voor een betere afvalscheiding voor horecabedrijven

Duurzaam ondernemen is enorm populair tegenwoordig, voornamelijk omdat het zo ontzettend belangrijk is. Met behulp van rolcontainers kun je tegenwoordig makkelijk je afval scheiden. Lees hier meer tips voor het beter scheiden van afval binnen je horecabedrijf en draag bij aan een beter milieu!

Minder afval produceren

De beste tip om een betere afvalscheiding in jouw horecaonderneming te creëren is door minder afval te produceren. Hoe minder afval je namelijk hebt, hoe minder je afval ook hoeft te scheiden. Je kunt jouw afval verminderen door eens goed te kijken binnen jouw horecabedrijf waar jouw afval vandaan komt en of je een aantal stromen kunt veranderen.

Maak afspraken over de afvalscheiding

Als iedereen binnen het horecabedrijf hetzelfde denkt, dan is het makkelijker om je afval beter te scheiden. Waar moet het papier heen? Waar moet het glas zijn? En waar moeten de betrouwbare documenten heen? Als je duidelijke afspraken hebt binnen jouw bedrijf, dan wordt het scheiden van afval in één keer een stuk makkelijker!

Rolcontainers

Rolcontainers zijn een handig hulpmiddel om het afval binnen jouw horercaonderneming goed te scheiden. Het handige van rolcontainers is dat je er meerdere kunt aanschaffen, zodat elk soort afval in zijn eigen rolcontainer gaat.

Een ander voordeel van een rolcontainer is dat je het kunt huren. Op die manier worden de rolcontainers naar jouw kantoor gebracht en vervolgens ook weer opgehaald en geleegd. Je hoeft zelf dan helemaal niet veel werk te doen om wel voor een mooie afvalscheiding te zorgen.

Duurzaam ondernemen begint bij een goede afvalscheiding

Afvalscheiding binnen een bedrijf is ontzettend belangrijk als je duurzaam wilt ondernemen. Het produceren van veel restafval is tegenwoordig echt een no go. Probeer jouw afval zoveel mogelijk te scheiden en probeer het afval binnen jouw horecabedrijf ook echt te verminderen. Het verminderen van afval kun je doen door met producten te werken die minder afval maken en ook door het afval te recyclen. 

Wanneer je bezig bent met afval als horecaonderneming, probeer dan echt bewust bezig te zijn. Door rolcontainers te hebben in jouw bedrijf kun je ook bewuster en makkelijker jouw afval scheiden. Een rolcontainer huren van MilieuServiceNederland zorgt ervoor dat je al het afval binnen je bedrijf kunt scheiden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *