Eten en drinken
Je leest nu:

Tips om de duurzaamheid in de horeca te verbeteren

0
horeca afval
Blog

Tips om de duurzaamheid in de horeca te verbeteren

Het is belangrijk om duurzaam te zijn in de horeca. Juist om gasten te geven wat ze zoeken is het zaak om hierop te letten. De duurzaamheid zal ook in de komende jaren nog toenemen in belang. Het is dus ook goed om te weten hoe je de duurzaamheid kan verbeteren. Daarvoor zijn alle tips natuurlijk welkom. 

Besparen op energie

Een manier om duurzaam te zijn is door kritisch naar energieverbruik te kijken. Als het gaat om de mate van co2-uitstoot en het effect op grondstofwinning, dan is energie daar wel een grote factor in. Overstappen op energiezuinige apparaten en alternatieven kan je dus veel opleveren. Ook is het slim om te kijken naar de wijze van gebruik. Is er bijvoorbeeld sluipverbruik omdat apparaten niet worden uitgeschakeld? Dit soort zaken kunnen vaak al veel verschil maken wanneer je er slimmer mee omgaat.

Besparen op water

Hoewel er een grote overvloed aan water lijkt te zijn, is ook deze bron eindig. In de horeca wordt meer water verbruikt dan op andere plekken. Daarom is het belangrijk om het proces te optimaliseren en zo op water te besparen. Het is bovendien ook goed voor de portemonnee omdat de kosten flink omlaag gaan. Zo heb je met enkele simpele aanpassingen dus dubbelop voordeel ervan. Het besparen op water kan je op allerlei manieren doen, maar begin vooral eerst met meten van je verbruik.

Aan de slag met afval

Hoe minder afval je produceert, hoe beter dat is. MKB afval is immers een grote factor in Nederland. Door minder te verspillen is al veel te bereiken, maar kijk vooral ook naar wat je tegen plastic kan doen. Minder verpakkingen gebruiken kan bijvoorbeeld al een heel groot verschil maken. Grote dispensers zijn veel beter dan kleine verpakkingen, bijvoorbeeld. Statiegeldkisten en kratten zijn ook heel aantrekkelijk. Dit kan je bijvoorbeeld met leveranciers bespreken zodat dit veranderd wordt.

Zorgen voor alternatieven

Zorgen voor alternatieven is ook een goede optie. Kies bijvoorbeeld voor karton, suikerriet en palmblad in plaats van plastic. Dit is veel beter voor het milieu en kan composteren. Daardoor kan je veel bereiken. Ook goed scheiden van afval is daarbij een belangrijke factor. Zo kan je bijvoorbeeld met een goedkope container op Bedrijfsafval.nl huren al heel veel bereiken. Hoe meer je scheidt, hoe beter dit is voor de verwerking. Daar kan je als ondernemer een groot verschil mee gaan maken.

Auteur

Vanaf december 2015 ben ik als zelfstandige begonnen onder de naam Increasy en verzorg ik linkbuilding voor zowel eigen klanten als white-label voor verschillende marketingbedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *