Eten en drinken
Je leest nu:

Terug naar middeleeuwen in Hanzestad Elburg

0
Blog

Terug naar middeleeuwen in Hanzestad Elburg

Hanzestad Elburg is een geliefde plek voor vele toeristen en vakantiegangers. Het pittoreske stadje is al meer dan 700 jaar oud. De voormalige vissersstad prikkelt al je zintuigen. Je ziet prachtige elementen van vroeger, hoort dat je bij het water bent en proeft de heerlijkste culinaire gerechten. 

Visserstadje

In de veertiende eeuw lag Elburg nog aan de Zuiderzee. Vandaag de dag zie je in het voormalige vissersstadje nog elementen terug uit het verleden. Het stratenpatroon is bijvoorbeeld nog steeds hetzelfde. Je ziet nog stadsmuren en de Vischpoort waardoor je het gevoel krijgt dat je weer in de middeleeuwen bent.

Zien

Voor museumliefhebbers is er ook genoeg te zien in Elburg. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij Museum Elburg, Joods museum Sjoel Elburg of de Visafslag. Of plan je bezoek aan het Nederlands Artillerie Museum, het Bottermuseum of in het Nationaal Orgelmuseum.

(Er)varen

Ook vind je in Elburg prachtige botters. Vandaag de dag kun je er nog steeds op varen. Hoe gaaf is dat? Je kunt een recreatieve vaartocht maken waarbij vrijwilligers je al varend meenemen naar het verleden. Zij vertellen je alles over de geschiedenis van de vestingstad en de botters. Breng je een bezoek aan Elburg in het tweede weekend van september? Dan kun je grote drukte verwachten. Dan zijn namelijk de jaarlijkse Botterdagen. Een echte trekpleister voor toeristen en vakantiegangers. 

Proeven 

Is het een warme zomerdag? Haal een lekker ijsje of geniet van een ijskoud biertje. Bezoek je Elburg in de wintermaanden? Geniet van een warme chocomel met slagroom. Ook zijn er genoeg plekjes waar je heerlijk kunt lunchen. Tijd voor het diner en wil je culinair genieten? Ga dan zeker bij Achter de Poorte eten in Elburg. Een chique restaurant met een Frans-Mediterrane keuken. In een ontspannen sfeer kun je hier heerlijk dineren. Je kunt kiezen uit zowel een à la carte als een meergangenmenu. Bijzondere gerechten zijn bijvoorbeeld de gamba en langoustine en de Rosé gebraden Veluwse eendenbout. Passende wijnen als Verdejo of Corvina maken de gerechten helemaal compleet.

Auteur

Vanaf december 2015 ben ik als zelfstandige begonnen onder de naam Increasy en verzorg ik linkbuilding voor zowel eigen klanten als white-label voor verschillende marketingbedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *