Restaurant beginnen: welke apparatuur heb je nodig?

Is een restaurant beginnen altijd al een droom van je geweest? En ben je momenteel bezig met het uitwerken van een bedrijfsplan? Of zelfs al je horecapand aan het inrichten? Dan is het natuurlijk van belang om te weten welke apparatuur je allemaal nodig hebt. In dit artikel lees je welke horeca apparatuur niet mag ontbreken.

Restaurant beginnen

Om van je restaurant een succes te maken is een goede locatie ontzettend belangrijk. Daarnaast is het opbouwen van naamsbekendheid door kwaliteit te bieden én goede marketing ontzettend belangrijk. Goed personeel, eten van hoge kwaliteit, een gezellige sfeer en je pand zijn belangrijk. Maar als horecaondernemer kan je ook niet zonder goede horeca apparatuur, dus lees hieronder welke apparatuur je allemaal nodig hebt!

Horeca apparatuur in de keuken

Het serveren van goed eten is natuurlijk erg belangrijk als je een restaurant begint, daarvoor is keukenapparatuur een must. Zonder professionele keuken apparatuur is het ontzettend lastig om hoogstaande gerechten te serveren. Belangrijke horeca apparatuur voor in de keuken is:

  • Ruim fornuis met genoeg kookplaatsen
  • Koffiezetapparaat
  • Keukenmachines
  • Meerdere ovens
  • Grillplaat of andere grill mogelijkheid
  • Koeling voor het bewaren van voedsel
  • Barkoelkast om drank gekoeld te houden
  • Speciale afwasmachine voor horeca
  • Tapinstallatie

Welke apparatuur je precies nodig hebt is natuurlijk afhankelijk van het concept van je restaurant. Beschik je over een beperkt budget voor het inrichten van je keuken? Dan is het belangrijk om in oplossingen te denken. Ook is goed advies van een specialist erg waardevol. Niet alle apparaten zijn namelijk een must. Zo kan je bijvoorbeeld in het begin ook kiezen voor een grillpan in plaats van een speciale grillplaat als je slechts enkel voedsel op de grill bereidt. Het aanschaffen van sommige apparatuur op een later tijdstip is vaak nodig bij het starten van een horecazaak.

Apparaten voor schoonmaken

Naast keukenapparaten om de lekkerste maaltijden te bereiden is het ook van belang om over de nodige schoonmaakapparatuur te beschikken. In de horeca is hygiëne namelijk ontzettend belangrijk. Er is zelfs een strenge regelgeving waaraan je moet voldoen. De juiste schoonmaakapparaten aanschaffen is dan ook verstandig om je restaurant schoon te houden. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Wasmachine om textiel te reinigen
  • Vaatwasmachine om servies en pannen te reinigen
  • Stofzuiger
  • Spoelbak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *