Eten en drinken
Je leest nu:

Nieuw Snor-boek: Bieslook & Polenta Vegetarisch koken en eten 

0
Blog

Nieuw Snor-boek: Bieslook & Polenta Vegetarisch koken en eten 

UTRECHT, 20161003 — Volgens de auteurs van het vegetarische kookboek Bieslook & Polenta zijn het de kleine dingen die het leven bijzonder maken, zoals uitgebreid en met aandacht koken waarbij er gebruik wordt gemaakt van seizoensproducten. Om deze reden staat dit kookboek bomvol gerechten waar je gelukkig van wordt op basis van producten van de plaatselijke (boeren)markt. Het boek verschijnt op 1 oktober 2016.

Warm en vegetarisch kookboek
Het boek bevat 65 vegetarische seizoensrecepten die zijn samengesteld, gekookt en gefotografeerd door Yannic Schon en Susann Probst uit Duitsland. Meer dan de helft van de recepten is veganistisch, lactose- en glutenvrij. De filosofie achter dit kookboek is om te koken met seizoensgroenten van de markt en deze te combineren met kruiden van over de hele wereld. Van een Indiase curry van schorseneren en Masala Dosa tot Rode bietenravioli met sinaasappelwalnootboter.

Met adembenemend mooie foto’s van zowel het eten als inspirerende sfeerfoto’s van de auteurs, vormt dit boek een ode aan alle gelukzalige momenten met familie en vrienden, op dakterrassen en in het bos.

Over de makers
Susann Probst en Yannic Schon zijn twee fotografen die samenwonen en -werken in Berlijn. Twee jaar geleden begonnen zij hun blog ‘Krautkopf’, bedoeld als portfolio voor hun foodfotografie. Toen een aantal jaar geleden een zuivelintolerantie werd geconstateerd bij Susann, begonnen zij zich pas echt goed te verdiepen in koken en voeding. Door alles zelf te maken met zoveel mogelijk verse ingrediënten, kun je het beste controleren wat je binnenkrijgt. In 2015 brachten zij hun boek uit in Duitsland en zijn er al ruim 15.000 exemplaren verkocht.

Titel: Bieslook & Polenta
Tekst: Susann Probst en Yannic Schon
Fotografie:  Susann Probst en Yannic Schon
ISBN: 978-94-6314-022-5
Aantal pagina’s: 240
Formaat: 200 x 529 mm
Prijs: € 29,99
Verschijnt: 1 oktober 2016

Lees tip:
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *