Meer gemak in de keuken? Ontdek handige tips

Meer gemak in de keuken? Handige tips en trucs

De keuken is een plek waar je mogelijk veel tijd doorbrengt. Helemaal als je bijvoorbeeld een woonkeuken hebt. Het is fijn als je dan van een zeker gemak in de keuken geniet. Misschien sta je graag urenlang in de keuken om uitgebreide gerechten te koken. Of mogelijk wil je juist zo snel mogelijk weer naar de woonkamer om te kunnen relaxen. Met de juiste tips en trucs geniet je in alle gevallen van meer gemak in de keuken.

Kies voor een kokend water kraan


Door een kokend water kraan in de keuken te installeren, geniet je direct van je kopje thee. Zonder dat je hoeft te wachten tot het water heeft gekookt. Niet alleen voor je kopje thee, ook als je zin hebt in iets hartigs zoals een instant soep is een kokend water kraan gemakkelijk. En heb je een baby waarvoor je flesjes met melk moet bereiden? Ook hiervoor kun je gelijk warm water uit de kraan tappen. En tijdens het bereiden van het avondeten giet je gelijk kokend water in de pan om iets te koken. Bij Keukenspeciaal.nl vind je een uitgebreid aanbod van kokend water kranen van verschillende merken.

Fornuis en pannen


Bij het uitzoeken van een fornuis is het goed om te onthouden dat een inductieplaat over het algemeen makkelijker is dan een gasfornuis. Je hoeft namelijk minder te tillen omdat je de pannen van de warmtebron kunt afschuinen. En bij het kiezen van pannen kun je aluminium pannen kiezen. Deze zijn lichter van gewicht dan andere pannen. Zo hoef je minder kracht te gebruiken. Kijk ook eens naar de gerechten die je kookt. Als je voor eenpansgerechten en ovenschotels gaat, gebruik je minder pannen. Zo hoef je daarna minder op te ruimen. Ook hoef je niet veel verschillende handelingen tegelijkertijd te verrichten. Je kunt alvast genieten van een aperitief terwijl het eten in de oven staat.

Kook met voorgesneden groenten

Vaak is het een heel werk om alle groenten voor een uitgebreid gerecht te snijden. Door te kiezen voor voorgesneden groenten zorg je voor meer gemak in de keuken. Ook kun je alvast geschilde aardappelen of voorgesneden vlees zoals hamblokjes kopen. Dit scheelt veel snijwerk. Zo kun je gemakkelijk een gerecht klaar maken. Nog een tip. Als je gelijk voor twee dagen kookt, hoef je niet elke dag in de keuken te staan.

Hopelijk helpen de bovenstaande tips je om meer gemak in de keuken te creëren. Heb je nog aanvullingen? Wat zijn voor jouw tips voor meer gemak in de keuken?
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *