Eten en drinken
Je leest nu:

Lancering Heel Veel Soeps: een pakket met soepen dat boeren en de Voedselbank helpt  

0
Blog

Lancering Heel Veel Soeps: een pakket met soepen dat boeren en de Voedselbank helpt  

Veghel, 29 april 2020 – De Verspillingsfabriek lanceert Heel Veel Soeps. Daarmee geef je een pakket vol smaakvolle soepen aan mensen die je lief zijn en je iets goeds toewenst. En minstens zo belangrijk: je gaat verspilling tegen, steunt er de boeren en de Voedselbank mee. Juist zij hebben deze steun nu keihard nodig. Want onze boeren en versnijders raken hun producten nu moeilijk kwijt. Zij krijgen er van De Verspillingsfabriek een eerlijke prijs voor, wij maken er heel veel soeps van en met elk pakket dat je weggeeft, schenk je automatisch een zak soep aan De Voedselbank.  

De coronacrisis hakt er flink in. Iedereen in Nederland zet zich in om zo goed en zo kwaad als het gaat er elke dag het beste van te maken. Wat een veerkracht, een doorzettingsvermogen en creativiteit hebben wij als volk. Ook in deze roerige tijden, is er veel goeds. De Verspillingsfabriek wenst dat iedereen toe. “Als je missie is om voedselverspilling de wereld uit te helpen, is het natuurlijk hartverscheurend om te zien dat niet alleen reststromen, maar ook gewone oogsten nu verloren dreigen te gaan”, aldus Bob Hutten, initiatiefnemer van De Verspillingsfabriek. “Wij willen niets liever dan onze leveranciers en de boeren helpen. Neem de groenten van onze versnijders: de kopjes en kontjes van de tomaten, de te kleine schijfjes champignons en snijresten van uien. Maar door het wegvallen van orders, staat de productie in onze fabriek nu op een zeer laag pitje. Normaal gesproken leveren wij namelijk voornamelijk aan cateraars, horeca, leisure en hotelketens. Voor onze medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt is dat extra vervelend. Werk geeft hen veel eigenwaarde. En ook wij zien het schrijnende tekort aan aanvoer van eten bij de Voedselbank. Dit alles bracht ons op het idee van Heel Veel Soeps: iedereen kan in deze tijd wel wat goeds gebruiken. Ik hoop echt van harte dat mensen massaal onze soep gaan doneren. Straks komen er meer boeren in de problemen met hun oogsten. Hoe meer mensen ons helpen, hoe meer boeren wij weer kunnen helpen en hoe meer soep de Voedselbank krijgt. En onze medewerkers zijn je dankbaar, want zij blijven lekker aan de slag.”  

Voor consumenten en bedrijven 
Heel Veel Soeps is er voor consumenten en bedrijven. Consumenten bestellen het Heel Veel Soeps-pakket voor iemand die ze veel goeds toewensen. Hij of zij ontvangt vijf heerlijke soepen thuis, voorzien van een persoonlijke boodschap. De zesde zak gaat automatisch naar de Voedselbank. Bob Hutten: “Ook bedrijven en organisaties kunnen meedoen. Om de thuiswerkers en doorwerkers een hart onder de riem te steken of je relaties of leveranciers te laten weten dat je aan ze denkt. Zij kunnen ervoor kiezen om de zesde zak ook aan een ander goed doel te schenken, bijvoorbeeld een lokaal initiatief.”   

Schenk ook veel soeps 
Elk pakket Heel Veel Soeps bevat een zak klassieke uiensoep, twee zakken champignon crèmesoep en twee zakken tomaten paprikasoep. De soepen uit De Verspillingsfabriek worden gemaakt met verse ingrediënten, zonder onnodige toevoegingen. Zorg voor elkaar, help de hele soepketen en bestel een pakket voor twintig euro op www.heelveelsoeps.nl. Heel veel soeps, geef het door!  
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *