Eten en drinken
Je leest nu:

Je tafelgasten in de watten leggen

0
Blog

Je tafelgasten in de watten leggen

Jij bent de ultieme gastheer (M/V) en laat niemand je wat anders wijsmaken! Zodra jij je zelfgemaakte lekkernijen op tafel zet, is iedereen verkocht.

En men was al zo betoverd door de sfeer die je zo vlekkeloos had weten neer te zetten. Maar hoe doe je dat dan precies?

Bereiding

Het liefste maak je je gerechten al lang en breed klaar voordat je gasten er zijn. Dat betekent immers dat je extra veel tijd met ze kunt doorbrengen, in plaats van dat één iemand steeds in de keuken moet staan. Dat wil je natuurlijk efficiënt aanpakken. Gelukkig is snel werken met de keukenhulpjes, het keukengerei en andere accessoires van een vrolijk merk als Joseph Joseph geen enkel probleem! Ze nemen betrekkelijk weinig ruimte in, zodat je heel het aanrecht oppervlak voor jezelf hebt.

Sfeer

Dit onderwerp is heel persoonlijk en hangt af van je interieur. Zolang je huis maar netjes en schoon is en het liefst enige eenheid uitstraalt, zit het hier wel goed.

Tip: gebruik je verlichting om de blikken van je gasten te sturen. Dat wil zeggen dat je hiermee kunt focussen op de mooiste plekken in je huis. Zoals bijvoorbeeld de eettafel. De sfeer wordt er alleen maar gezelliger en intiemer door wanneer er lampen boven – of kaarsen op – de tafel branden!

Versnaperingen

Naast een verrukkelijk diner haal je natuurlijk ook allerlei lekkere hapjes in huis. Stem die, net als het menu, af op je gasten. Je wilt je niet baseren op ingrediënten die je bezoekers niet lusten, mogen hebben of waar ze allergisch voor zijn. Doe daarom navraag, zodat men direct de indruk krijgt dat er aan hen gedacht wordt. En terecht! Presenteer je hapjes en drankjes op en in je allermooiste servies.

Zintuiglijke waarneming

Zoals we zeiden is het belangrijk dat je huis er mooi uitziet. Maar wellicht heb je ook een leuk plaatje opstaan dat je gasten wel kunnen waarderen. En komen er prettige geuren hun reukorgaan binnen zweven. Niet alleen vanuit de keuken; kies een huisparfum uit dat perfect bij het seizoen of de setting past!

Aan tafel

Alle moeite die je tot dusver hebt gedaan, wordt waarschijnlijk zeer gewaardeerd. Ja, we houden een slag om de arm, want we kennen jouw gasten niet! Hoe dan ook, je hebt er alles aan gedaan om van de avond een grandioos succes te maken. Snel aan tafel voor een spetterend diner!Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *