Overnight Oats Recept
Overnight oats zijn een gezond en makkelijk ontbijt dat je de avond van tevoren kunt maken. De havermoutvlokken weken in de nacht in melk of yoghurt, waardoor ze zacht en romig worden. Je kunt overnight oats naar eigen smaak aanpassen met fruit, noten, zaden en andere toppings.
Ingrediënten:
- 50 gram havermoutvlokken
- 150 ml melk of yoghurt
- 1/2 banaan, in plakjes
- Handje frambozen of andere bessen
- 1 eetlepel noten, gehakt
- 1 eetlepel honing of ahornsiroop (optioneel)
Instructies:
- Doe de havermoutvlokken, melk of yoghurt en honing (indien gebruikt) in een afsluitbare kom of pot.
- Roer goed door elkaar.
- Voeg de banaan, frambozen en noten toe.
- Sluit de kom of pot af en zet hem een nacht in de koelkast.
- De volgende ochtend kun je de overnight oats meteen eten, of je kunt ze nog even opwarmen in de magnetron.
Tips:
- Je kunt alle soorten melk of yoghurt gebruiken voor overnight oats. Amandelmelk, havermelk en kokosmelk zijn populaire plantaardige opties.
- Voeg andere toppings toe aan je overnight oats, zoals chiazaad, lijnzaad, cacaopoeder, kaneel of specerijen.
- Maak een grote portie overnight oats en verdeel het over meerdere kommen of potten voor een snelle ontbijt-to-go.
- Overnight oats zijn ook lekker als dessert. Voeg dan wat extra fruit, chocolade of slagroom toe.
Video’s:
- Overnight Oats – 5 Easy & Healthy Recipes van The Cooking Foodie
- OVERNIGHT OATS | easy, healthy breakfast & 6 flavor ideas! van Downshiftology
- How to Make Overnight Oatmeal in a Snap! van CafeMom Studios
- Overnight Oats Basic Formula van cookingforpeanuts
- Overnight Oats Done Right | The Golden Balance van The Golden Balance