Eten en drinken
Je leest nu:

Hoe lang moet u uw tanden poetsen?

0
Blog

Hoe lang moet u uw tanden poetsen?

U kunt zich vaak afvragen hoe lang u uw tanden moet poetsen om een stralend gebit te behouden. Er zijn veel verschillende theorieën die uitwijzen dat een bepaalde tijd beter zou zijn voor het gebit en het beschermende laagje dat er omheen zit. Echter zit ook hier veel verschil in. U kunt daarom het beste met een specialist als PHP Tandartsen overleggen wat het beste gaat zijn voor uw situatie. Klik hier voor meer informatie over de tandarts en lees onderstaande tekst door over uw tanden en de verzorging die er nodig is. 

Tandenpoetsen met tandartsadvies

Tandenpoetsen is een vast ritueel in de ochtend en bij veel mensen ook in de avond. Het zorgt ervoor dat al het vuil verdwijnt en jouw tanden weer beschermd zijn. Verschillende etensresten en vuiligheid van drankjes kunnen er namelijk voor zorgen dat de beschermlaag van de tanden gaat en het vuil een kans krijgt om het gebit aan te tasten. Dit kan al gauw tot gaatjes leiden. De kiespijn wordt steeds erger en uiteindelijk kunnen de tanden ook uit gaan vallen door andere problemen. Tevens is ontstoken tandvlees een groot probleem bij jouw gebit. Klik hier als je direct een afspraak wilt maken voor het vullen van jouw kies. 

De lengte van het poetsen verschilt

Tandartsen kunnen jou altijd meer vertellen over het tandenpoetsen. Tijdens de jaarlijkse controle kunnen zij hier namelijk aandacht aan schenken door voor te doen hoe je het beste met jouw tandenborstel aan de slag kunt gaan. Ook krijg je hier meer informatie over de lengte van een poetsbeurt. Dit kan aanzienlijk verschillen per persoon. Vaak wordt twee minuten poetsen per keer aangehouden. In deze twee minuten, die langer lijken dan ze zijn, moet je alle tanden aan de voorkant, achterkant en bovenop meegepakt hebben. Het is daarbij belangrijk dat je geen stukje overslaat. 

De problemen bij slecht poetsen

De tandarts laat jou tevens zien welke plekken vaak overgeslagen worden en hoe je jouw tandvlees kunt verzorgen. Tandvlees kan namelijk gaan bloeden wanneer je het poetsen niet op de juiste manier doet. Dit toont aan dat het ontstoken is en je er extra aandacht aan moet gaan geven. Mocht je niet lang genoeg poetsen en de tandenborstel ook niet overal langs halen, dan kan het nog wel eens zijn dat de kiespijn zo onophoudelijk wordt, dat je het liefste bij een spoedtandarts terecht kunt. Dit is mogelijk, maar alleen wanneer zich echt ernstige problemen voor doen. 

Een mooi verzorgd gebit

Tandenpoetsen blijft belangrijk en hoe lang je het doet, ligt ook grotendeels aan jezelf. Als je toch meer informatie wilt, dan kun je altijd kijken of jouw tandarts nog goede adviezen voor je heeft. Zo zorg je ervoor dat je jouw gebit op een goede manier onderhoud en de problemen tot een minimum beperkt worden. Uiteindelijk kan jou dit alleen maar profijt opleveren en ga je zelfverzekerd door het leven. Met een bezoek aan de tandarts durf je weer te lachen als je iemand tegenkomt. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *