Hoe kies je het perfecte restaurant?

Door de enorme keuze in restaurants die er tegenwoordig is, is het begrijpelijk dat je soms door de bomen het bos even niet meer ziet. Zo veel restaurants met allemaal een even uitgebreid menu; daar krijgt toch iedereen keuzestress van? Dus hoe kies je nu het perfecte restaurant om een speciale dag nóg specialer te maken? Daar lees je in dit blog een aantal tips over.

Bekijk het menu

De eerste tip is om online eens het menu van een aantal restaurants te bekijken. Hebben ze veel keus? Hoe zijn de prijzen? Vallen de gerechten in de smaak? Hebben ze je favoriete wijn? Houden ze rekening met eventuele allergieën? Zijn er ook vegetarische opties voor als je een dagje geen vlees wil eten? Dit kan je keuze al een stuk concreter maken. 

Mooi uitzicht

Naast dat de smaak van de gerechten belangrijk is, wil het oog ook wat. Kies daarom voor een restaurant met een mooi uitzicht. Wat dacht je van een rooftopbar waarop je de hele stad kan overzien? Of een strandtent op een zonnige zomerdag? Langs het water is ook niet mis! Een voorbeeld van een geweldig restaurant aan het water in Amsterdam is café Nassau.

Net dat beetje extra’s

Bij sommige restaurants kom je alleen voor het geweldige eten, maar sommige restaurants hebben een extra appeal. Er zijn bijvoorbeeld restaurants waar ze honderden verschillende soorten bier en wijn hebt. Het beste van alles: je kan het zelf tappen! Iets voor de echte fijnproevers onder ons. Daarnaast zijn er ook genoeg restaurants in historische panden, die het geheel toch wat meer karakter geven. Wat dacht je van een restaurant in een oude watertoren of een kerk? Ten slotte zijn er restaurants die wel heel ongewone gerechten serveren. Wie heeft er zin in een stukje kangoeroe of zebra? Let op: hier moet je wel een waaghals voor zijn. 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *