Eten en drinken
Je leest nu:

Hoe geld besparen op je boodschappen?

0
Blog

Hoe geld besparen op je boodschappen?

We leven in een maatschappij waarin alles steeds duurder wordt. Je betaalt steeds meer voor gas en elektriciteit en ook bij het voltanken van je auto betaal je heel wat meer dan ongeveer een jaar geleden. Alle zaken waarop je kan besparen, zijn dus mooi meegenomen. Wanneer je er aandacht aan besteed, kan je heel wat besparen op je boodschappen.

Vergelijk supermarkten met elkaar

Als je in een regio woont waar je kan kiezen uit meer dan één supermarkt, kan je heel wat geld besparen. Zodra de ene supermarkt beslist om op een bepaald product een korting te geven, zijn andere supermarkten bijna verplicht om hun prijs ook aan te passen. Dit is de enige manier om nog te concurreren met de supermarkt in kwestie. Voor je portemonnee kan dit heel voordelig zijn. Indien je dus ziet dat een bepaalde supermarkt een korting aanbiedt op een bepaald product, is het altijd de moeite waard om na te kijken hoe de omringende supermarkten hun prijzen aanpassen.

Wacht op aanbiedingen

Bepaalde aanbiedingen komen om de x aantal weken of maanden steeds terug. Denk maar aan wasproducten of dranken. Vaak zijn deze aanbiedingen slechts geldig wanneer je drie of vier verpakkingen koopt. Dit kan op het moment van de aankoop een grotere kost zijn, maar je bespaart er heel wat mee dan wanneer je steeds een verpakking apart koopt. Wanneer je verpakkingen bijna op zijn als het product nog eens in de aanbieding komt, kan je terug een voorraad inslaan.

Verzamel bonnen

Een derde manier om geld te besparen op je boodschappen, is het zoeken van bonnen. Wanneer je reclame in de bus krijgt, is het altijd de moeite waard om eens te kijken of er geen bonnen bij zitten. Sommige supermarkten geven ook bonnen op basis van de aankopen die je in het verleden al eens hebt gedaan. Zo krijg je gerichte korting op de producten die voor jou interessant kunnen zijn. Daarnaast kan het ook nuttig zijn om je in te schrijven op bepaalde nieuwsbrieven van merken of producten die je vaak gebruikt. Het gebeurt soms dat je af en toe een extra korting in je mailbox krijgt of een welkomstkorting krijgt.

Maak een lijstje op voorhand

Impulsief naar de supermarkt gaan, is geen goed idee. Plan je bezoek op voorhand door een lijstje te maken met de producten die je nodig hebt. Zo voorkom je onnodige aankopen van producten die je eigenlijk nog voldoende in voorraad hebt. Een welgekende tip is om niet naar de supermarkt te gaan wanneer je honger hebt. Dan heb je namelijk de neiging om meer eten in je winkelkar te gooien dan je eigenlijk nodig hebt.

Dit zijn slechts enkele tips die je kunnen helpen bij het besparen op je boodschappen. Alle beetjes helpen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.