Eten en drinken
Je leest nu:

Het beginnen van je eigen restaurant

0
Blog

Het beginnen van je eigen restaurant

Denk je erover om een restaurant te beginnen? Dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Er zijn een hoop dingen waar je over na moet gaan denken alvorens je begint, van de financiering tot aan het personeel. In dit artikel vind je een aantal tips.

Een bedrijfsplan opstellen

Ben je nieuw in de horecawereld? Dan kan het handig zijn om een bedrijfsplan uit te schrijven. Gedurende het opstellen van het plan zul je zien dat je een hoop nieuwe dingen tegenkomt, zoals licenties waar je waarschijnlijk nog nooit van gehoord had. Zet ook op papier hoe je denkt de boekhouding aan te gaan pakken. Wil je dit zelf doen, of besteed je dit liever uit aan een externe partij? Maak een stappenplan voor jezelf, zodat je een duidelijk overzicht creëert.

De concurrentie bestuderen

Kijk hoe andere restaurants (in de buurt) het doen! Als een restaurant drukbezocht wordt, kun je er vanuit gaan dat ze iets goed doen. Ga eens een hapje eten bij verschillende restaurants en kijk stiekem eens goed om je heen (en natuurlijk naar de menukaart). Zo kun je ook nog eens inspiratie opdoen voor lekkere gerechten. Mis je iets in een bepaald restaurant? Dan kun je ervoor zorgen dat je dit element toevoegt aan je eigen restaurant.

Het menu creëren

Zorg ervoor dat je restaurant beschikt over een aantal unieke gerechten. Aan de andere kant wil je ook juist gerechten aan je menukaart toevoegen die gasten al kennen. Kies een duidelijk concept en pas dit in het hele restaurant toe (naam van het restaurant, de sfeer en gerechten), zodat gasten weten wat ze ongeveer kunnen verwachten qua eten en beleving. Zorg er bovendien voor dat er genoeg vegetarische, veganistische en glutenvrije opties zijn, zodat er voor ieder wat wils is.

Het kiezen van een locatie

Misschien weet je al een beetje waar je je restaurant zou willen vestigen. De locatie van het restaurant is van groot belang voor het potentiële succes ervan. Denk er ook over na of je je restaurant aan wilt sluiten bij Thuisbezorgd of een andere bezorgservice. Wil je dit liever zelf regelen? Met een bezorgsysteem wordt dit allemaal nét even wat makkelijker. De delivery software op het systeem handelt alles efficiënt af: van orderontvangst tot bezorging.

Lees tip:
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *