Gezondheidstip: maak je eigen muesli repen

In een tijd als deze is het belangrijker dan ooit om goed te letten op onze gezondheid. We blijven meer binnen, waardoor we automatisch minder beweging krijgen. Ook zitten ze sportscholen voorlopig nog dicht en zijn er andere sporten die op dit moment niet kunnen worden uitgevoerd. Toch kunnen we niet tegen onze gezondheid zeggen dat we er later wel weer mee bezig gaan. Onze gezondheidstips voor nu is om eigen mueslirepen te maken.

Waarom eigen muesli repen maken?

Mensen die graag op hun gezondheid willen letten die kiezen er vaak voor ons geen snacks meer te nemen tussendoor. Dat is natuurlijk prima en een goede zaak om aandacht aan te besteden.

Maar een snack die we tussendoor nemen kan natuurlijk ook gezond zijn. Dit is de reden dat we er al snel voor kiezen om in plaats van een koekje te kiezen voor een muesli reep. Het probleem daarbij is dat veel mueslirepen die we in de supermarkt kopen op het eerste oog gezond lijken, maar in veel gevallen helemaal niet zo gezond zijn. Of in ieder geval niet zo gezond als we in eerste instantie denken.

De repen uit de supermarkt bevatten vaak relatief weinig voedingsstoffen en daarnaast worden ze aangevuld met geur- en smaakstoffen die niet goed voor ons lichaam zijn. Denken we dus eenmaal gezond bezig te zijn en dan zijn we dat lang niet altijd. We kennen namelijk ook allemaal wel de trucs waarbij er op de verpakking staat dat er 20% minder vet of suiker in zit. Je wordt makkelijk overtuigd dat het gezond klinkt, maar vergeleken met wat? En hoeveel super en vet zit er dan nog wel in. Zelden kijken we echt goed naar alle ingrediënten die er in zitten.

Je eigen mueslirepen

In deze situatie is het dus een goede uitkomst om je eigen muesli reep te maken, zodat je zelf invloed hebt over wat er in komt. Zo kun je zelf zoveel noten, zaden en oats in de repen doen als jij wilt. Ook kun je hier heerlijke vruchten, rozijnen of andere dingen in doen en weet je exact wat je aan het eten bent, zonder je druk te maken dat de fabrikant er allerlei stoffen in heeft gestopt die ongezond zijn voor je lichaam. 

Je vindt hier ook 3 heerlijke en gezonde muesli recepten om van te genieten. Bovendien is het ook een leuke activiteit om zelf aan de slag te gaan met het maken van de repen. Wil je zondag toch wat actiever zijn, maar wel iets doen wat nuttig is? Dan is dit een echte activiteit om te doen op de zondagmiddag, waarbij je meteen een portie aan gezonde repen maakt voor de hele week die eraan zit te komen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *