Ben jij op zoek naar een manier om een eigen kroeg te beginnen? Een restaurant misschien, of gewoon een barretje? Het lijkt onmogelijk in Nederland omdat de prijzen ontzettend hoog zijn, maar er zijn wel degelijk opties. Wie weet wat de mogelijkheden zijn én op het juiste moment tegen een goed pand aanloopt, heeft alle kans van slagen met een goed ondernemingsplan en de juiste motivatie om te gaan knallen. Dit zijn de opties waar je op kunt letten.
Zelf een pand kopen en daar horeca in beginnen
Wanneer je een leuk startbedrag hebt en graag direct echt aan de slag wilt gaan, kun je ervoor kiezen om zelf een pand aan te kopen en hier horeca in te beginnen. Het is een flinke stap waarbij je vooral moet letten op de lokale regelgeving en de mogelijkheid om daadwerkelijk een horecabedrijf te starten, want dit mag niet zomaar overal. Max Property Management is de juiste partner wanneer je een horecapand zoekt in de buurt van Rotterdam, inclusief aankoopbegeleiding. Zou je het pand willen verhuren later, dan kun je gewoon opnieuw bij deze partner aankloppen.
Een locatie huren
Je kunt er ook voor kiezen om een locatie te huren. Uiteraard is dit veel goedkoper, maar je hebt ook aanzienlijk minder vrijheid. Je kunt niet zomaar aanpassingen doen en de verhuurder kan – mits binnen de voorwaarden – het contract beëindigen waarna je met je bedrijf op straat staat. Toch kan dit interessant zijn wanneer je de juiste locatie én de juiste verhuurder vindt.
Een horecabedrijf overnemen
Een lastigere mogelijkheid, maar wel degelijk een optie: het overnemen van een bestaand bedrijf. Wanneer je een lopende kroeg, snackbar of hotel overneemt, kijk dan eerst goed naar de boeken en het imago van de onderneming. Is de prijs goed in verhouding tot de omzet en de naamsbekendheid, dan kan dit een leuke optie zijn. Het is wel even schakelen, aangezien je toch wilt proberen om de bestaande klanten mee te krijgen en dat is niet altijd even gemakkelijk.
Je eigen horecaonderneming beginnen in Nederland
Het is zeker mogelijk om een horecabedrijf te beginnen in Nederland, maar je moet goed opletten wanneer je je wilt vestigen in de grote steden. De prijzen liggen wat hoger, de concurrentie is zwaarder maar tegelijkertijd zijn hier veel hongerige mensen die gevoed moeten worden. Vind jij de juiste locatie en misschien zelfs een geschikte partner, dan weerhoudt niets jou ervan om je dromen te realiseren. Daarnaast is goede horeca apparatuur belangrijk om een zaak draaiende te houden.