Deze gezonde voeding kan helpen bij incontinentie

Een groot deel van de mensen in Nederland heeft al wel eens van het begrip incontinentie gehoord. Toch zijn er veel Nederlanders die niet exact weten wat deze term nou eigenlijk inhoudt. Doordat het een lastig begrip is, is dit dus niets om je voor te schamen. Incontinentie zorgt ervoor dat je je urine niet meer op kunt houden. Voor een aantal mensen betekent dit dat zij soms en één keer flinke scheuten urine verliezen. Dit is natuurlijk erg vervelend tijdens je dagelijkse bezigheden, zoals tijdens je werk, het sporten of tijdens een dagje met familie. 

Waardoor kan incontinentie ontstaan?

Incontinentie kan op verschillende manieren ontstaan. Een van deze manieren is het tillen van te zware gewichten. Dit gebeurt vooral in de sportschool. In de sportschool zijn er meerdere mensen die als gevolg van zwaar liften, last hebben van incontinentie. Daarnaast is het ook mogelijk dat je last krijgt van incontinente doordat je ongezond eet. Zorg er dus voor dat je zo gezond mogelijk eet. Eet bijvoorbeeld geen chips en andere ongezonde etensware. Helaas kan het ook voorkomen dat mensen incontinentie krijgen doordat zij stress hebben. Gelukkig is er een stress incontinentie oplossing bij Depend.  

Hoe kan ik fijn leven als ik incontinentie heb?

Wanneer je last hebt van incontinentie kun je gelukkig van alles doen om nog een prettig leven te lijden. Sinds een aantal jaar is het voor zowel mannen als vrouwen, mogelijk om een inlegkruisje te dragen. Echter zijn er ook een aantal mannen die dit liever niet doen. Vind jij het ook niet prettig als je een inlegkruisje draagt? Kies er dan voor om een pants te dragen. Een pants is een soort luier met de buitenkant van een standaard onderbroek. Door het uiterlijk van de pants zal (bijna) niemand zien dat je een soort luier draagt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *