Eten en drinken
Je leest nu:

De unieke voordelen van honing

0
Blog

De unieke voordelen van honing

Honing zoals die van Natuurlijk Westland is goed voor je gezondheid en wordt gebruikt in veel huismiddeltjes en alternatieve geneeswijzen. Het bevat kleine hoeveelheden van sommige vitamines en mineralen, maar de meeste mensen eten niet genoeg honing zodat het een ​​belangrijke bron van vitamines en mineralen in hun dieet wordt. Honing is een dikke vloeistof die bijen maken van de nectar van planten. Het is zoet en heeft een diepe smaak waar mensen over de hele wereld van houden. Het wordt in veel voedingsmiddelen en recepten gebruikt. Honing ruikt, ziet eruit en smaakt anders, afhankelijk van het soort bloem waar het vandaan komt, dus er zijn veel verschillende soorten. Honing kan op verschillende manieren goed voor je gezondheid zijn en wordt in veel huismiddeltjes en alternatieve geneeswijzen gebruikt.

Het heeft een breed gamma aan voedingsstoffen

Honing is meestal gewoon suiker. Het bevat geen vet en heel weinig eiwitten en vezels. Het bevat kleine hoeveelheden van sommige vitamines en mineralen, maar de meeste mensen eten niet genoeg honing om een ​​belangrijke bron van vitamines en mineralen in hun dieet te hebben. Toch is het belangrijk om te weten dat honing veel polyfenolen bevat, dit zijn plantaardige chemicaliën die goed zijn voor je gezondheid.

Heeft veel antioxidanten

Honing van hoge kwaliteit is minimaal verwerkt, is niet verwarmd en is vers. Het heeft flavonoïden en fenolzuren, die belangrijke bioactieve plantenstoffen en antioxidanten zijn. Meestal hebben donkere soorten meer antioxidanten dan lichtere soorten. Antioxidanten helpen je lichaam zich te ontdoen van reactieve zuurstofsoorten (ROS), die cellen kunnen beschadigen wanneer ze zich ophopen. Deze schade kan leiden tot gezondheidsproblemen zoals hartaandoeningen, diabetes type 2 en vroegtijdige veroudering. Hierdoor zijn de antioxidanten in honing verantwoordelijk voor veel van de gezondheidsvoordelen.

Beter voor de bloedsuikerspiegel dan gewone suiker

Honing kan op een paar kleine manieren een beetje beter zijn voor je bloedsuikerspiegel dan gewone suiker. Hoewel honing je bloedsuikerspiegel verhoogt, net als andere soorten suiker, kunnen de antioxidanten die het bevat helpen beschermen tegen het metabool syndroom en diabetes type 2. Onderzoekers hebben ontdekt dat honing de hoeveelheid van het hormoon adiponectine kan verhogen, dat ontstekingen vermindert en het gemakkelijker maakt om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Er zijn ook aanwijzingen dat mensen met diabetes type 2 die elke dag honing eten, een lagere bloedsuikerspiegel kunnen hebben als ze wakker worden.

Maak je hart gezonder

Honing kan ook helpen voorkomen dat het hart ziek wordt. Eén recensie zegt dat honing kan helpen de bloeddruk te verlagen, het vetgehalte in het bloed te verbeteren, je hartslag onder controle te houden en te voorkomen dat gezonde cellen afsterven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *