Eten en drinken
Je leest nu:

De beste warmhoudvitrine koop je met deze tips

0
Blog

De beste warmhoudvitrine koop je met deze tips

Wanneer je bepaalde maaltijden hebt bereid spreekt het voor zich dat je deze graag op temperatuur zal willen houden. Voor menig aantal gerechten geldt dat ze uitsluitend lekker zijn wanneer ze warm worden opgediend. Hoe kan je er echter precies voor zorgen dat je warme maaltijden perfect op temperatuur gehouden kunnen worden? Door gebruik te maken van een warmhoudvitrine natuurlijk! Een dergelijke warmhoudvitrine brengt eigenlijk twee concrete voordelen met zich mee. In eerste instantie kunnen gasten altijd zien wat er zich in de vitrine bevindt, maar daarnaast is het ook zo dat gerechten op eenvoudige wijze opgewarmd kunnen worden. Ben jij ook op zoek naar een interessante warmhoudvitrine om aan te schaffen voor in jouw zaak? Hou dan beslist rekening met de informatie hier op deze pagina!

Hou rekening met het formaat van de warmhoudvitrine

Wanneer je de verschillende soorten warmhoudvitrines op de markt van naderbij gaat bekijken zal je kunnen vaststellen dat deze sterk kunnen variëren op vlak van grote. Het formaat waar een warmhoudvitrine in verkrijgbaar is wordt in de praktijk steeds uitgedrukt in liters. Concreet betekent dit dat het mogelijk is om exemplaren te kopen die beschikken over een capaciteit van slechts 25 liter, maar er zijn ook warmhoudvitrines van 160 liter of meer verkrijgbaar. Hou er bovendien ook steeds rekening mee dat het zelfs mogelijk is om een speciale warmhoudvitrine te kopen welke bovenaan is uitgerust met extra opbergruimte.

Tip! Hou altijd rekening met de bovenkant van de warmhoudvitrine!

De bovenstaande tip lijkt mogelijks in eerste instantie enigszins vreemd, maar ze is wel degelijk erg belangrijk. Voordat je overgaat tot het kopen van een warmhoudvitrine is het namelijk altijd belangrijk om stil te blijven staan bij de afwerking van de vitrine. Dit geldt niet in het minst voor de bovenkant. Het is namelijk zo dat verschillende modellen van warmhoudvitrines bovenaan zijn afgewerkt met glas. Is dat het geval? Dan spreekt het voor zich dat er hier geen borden of ander keukengerei op kan worden geplaatst. Andere exemplaren zijn dan weer afgewerkt met metaal. Op deze manier kan er heel wat extra opbergruimte worden gecreëerd welke kan worden benut.

De indeling van een warmhoudvitrine

Eveneens een belangrijk aandachtspunt om rekening mee te houden bij het kopen van een warmhoudvitrine heeft betrekking tot de indeling waarover ze beschikt. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om te kiezen voor een exemplaar met één etage, maar bestaan er ook warmhoudvitrines met verschillende etages. In het bijzonder voor kleinere keukens is deze laatste het interessantst. Zo kan de verticale ruimte in je keuken namelijk pas echt op optimale wijze worden benut. Kies je ervoor om een warmhoudvitrine te kopen welke beschikt over variabele rekken? In dat geval spreekt het voor zich dat de indeling van het apparaat volledig naar wens kan worden aangepast. Let wel, dit zijn in de praktijk doorgaans uiteraard ook de duurdere modellen. Hou er bovendien rekening mee dat ook de vorm van een warmhoudvitrine aanzienlijk kan verschillen. Zo zijn er zowel rechte als ronde exemplaren op de markt terug te vinden. Je keuze op dit vlak is uiteraard geheel persoonlijk.

Warmhoudvitrines, eenvoudig te gebruiken en onderhouden

Je zal kunnen vaststellen dat een warmhoudvitrine eigenlijk in nagenoeg elke horeca-omgeving wordt gebruikt. Verschillende redenen liggen hiervan aan de basis. In ieder geval kan er worden vastgesteld dat een warmhoudvitrine zeer eenvoudig te gebruiken is. Bovendien is het ook nog eens zo dat er een eenvoudig onderhoud kan worden uitgevoerd. Wanneer je gebruik gaat maken van een warmhoudvitrine wordt het steeds aangeraden om de etenswaren op een speciaal plateau te plaatsen. Dit plateau kan zijn gemaakt van roestvrij staal. Op deze manier kan de binnenkant van je warmhoudvitrine altijd netjes worden gehouden. Let wel, voordat je gebruik maakt van een warmhoudvitrine is het belangrijk om goed de vereiste temperatuur te bepalen. Deze temperatuur kan in de praktijk dan ook variëren van 30 tot zomaar even 90 graden. Denk hier dus zeker en vast goed over na.

Het schoonmaken van een warmhoudvitrine

Ben jij ook overtuigd en ga je bijgevolg over tot het kopen van een warmhoudvitrine? In dat geval zal je natuurlijk ook nog graag willen weten op welke manier je deze nu precies het beste kan onderhouden. Dat is zeer eenvoudig. Wel is het belangrijk om er rekening mee te houden dat je een warmhoudvitrine pas kan reinigen op het ogenblik dat ze is uitgeschakeld en is afgekoeld. Vervolgens wordt het aangeraden om alle loszittende rekken en plateaus uit de vitrine te verwijderen. Je kan ze vervolgens eenvoudig afwassen met behulp van een sopje. Reinig vervolgens de binnenkant van de warmhoudvitrine met een vochtige doek zodat alle mogelijks achtergebleven etensresten kunnen worden verwijderd. Vergeet tot slot niet om tijdig ook de glazen ruiten van de warmhoudvitrine schoon te maken.Warmhoudvitrines via HorecaRama.nl bestel je hier
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.