De beste manier om je gezicht te reinigen

Een goede verzorging voor je huid is belangrijk. Zo voorkom je huidklachten en een viezig gevoel. Er bestaan een hoop verschillende manieren om je gezicht te reinigen, in het artikel hieronder geven we je daar een paar tips voor.

Met water

Je gezicht reinig je altijd met water, dat is in ieder geval de eerste stap die je neemt. Kies voor lauw water, niet te heet, maar ook niet koud. Deze temperatuur is het zachtste voor je huid en voorkomt beschadiging en uitdroging. Ga een keer of drie met water langs je gezicht, zodat al het vuil en vet eraf gespoeld is.

Het juiste reinigingsproduct

Als je graag een reinigingsproduct wilt gebruiken, doe je er goed aan om je daar even in te verdiepen. Het is belangrijk dat je een product kiest dat zacht is van aard, natuurlijk, zonder al te veel toevoegingen. Een agressief product met veel parfum doet meer schade aan je huid dan dat het je huid reinigt en dat kan leiden tot huidproblemen en puistjes. 

Je kunt er ook voor kiezen om je huid te scrubben, natuurlijk ook met natuurlijke, zachte producten. Scrubben is een goede toevoeging op het reinigingsprocess, omdat je zo alle dode huidcellen en vuil goed verwijderd. Het zet je poriën open en onthult een nieuw, schoon, zacht laagje huid.

Afdrogen

Als je dan klaar bent met het water, moet je natuurlijk je gezicht afdrogen. Het is dan belangrijk dat je niet te hard wrijft met je handdoek. Je kunt het beste het water afdeppen, anders beschadig je de tere huid van je gezicht. Ook dat kan dan weer zorgen voor wondjes, onzuiverheden en puistjes.

Hydrateren

Als laatste is het belangrijk dat je je huid goed hydrateert. Dit omdat je huid erg snel uitdroogt als je deze wast en reinigt. Daarbij heeft je huid ook voeding nodig. Gebruik bijvoorbeeld shea butter van Butterwise om je huid niet alleen te hydrateren, maar ook te voeden met verschillende vitamines.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *