Daarom smaken noten uit een branderij echt lekkerder

Neem uit verschillende schaaltjes een handje noten en proef. Het is bijna zeker dat je die uit een branderij het lekkerst vindt. Op notengebied zijn de gebrande soorten dan ook niet te weerstaan en dat heeft een smakelijke reden.

Dat is gezond nieuws

Eindelijk iets lekkers eten zonder schuldgevoel. Iedere dag een handje is goed voor je en maakt deel uit van een gezond voedingspatroon. Dat is goed nieuws, want noten zijn heel lekker en het is dus extra fijn als je er onbezorgd dagelijks een handje van eet. Je kunt ze ook gebruiken in de keuken, want ze laten zich graag verwerken in allerlei gerechten.

Gebrand, ongebrand of geroosterd

Je kunt ze op verschillende manieren eten: geroosterd, ongebrand of gebrand. Geroosterde soorten zijn zonder olie bereid en met lucht geroosterd. Ongebrande of rauwe soorten zijn onbewerkt en sommige kun je zo eten zoals walnoten en paranoten. Gebrande soorten zijn in olie gebakken en dat zorgt voor het grote smaakverschil. Het is daardoor vaak de reden dat mensen gebrande versies het lekkerst vinden. Over het vetgehalte hoef je je niet dik te maken. Ze hebben van zichzelf veel gezonde vetten en nemen daardoor bijna geen olie meer op van het frituren. Als dat geen goed nieuws is!

Bron: https://branderijjoost.nl/ 

Uit de branderij is lekker

Je kunt je dus voorstellen dat noten uit de branderij lekker van smaak zijn. Vooral als ze even gebakken zijn, geven ze veel smaak af. Dat geldt voor de meeste soorten en zeker ook voor de pecannoot. Je kunt pecannoten direct uit de dop eten. Maar als ze kort gebrand zijn krijgen ze meer smaak en een lekkere krokante bite. Je kunt ze zowel ongezouten als gezouten eten.

Over hoge bomen

Wist je trouwens dat de pecannoot groeit aan een boom die meer dan veertig meter hoog kan worden? Hij komt uit de okkernootfamilie en je vindt ze veel in het zuiden van Amerika. Daar zijn ze er dol op en dat begrijpen we heel goed. Pecannoten zijn rijk aan onder andere vitamine B1, zink en eiwit. En dan hebben we het niet eens over alle lekkere dingen die je ermee kunt maken. Nou vooruit, een paar dingen dan: maak eens een pecan pie, pecannoten pasta of strooi ze over een salade. Of eet ze gewoon uit het vuistje. Dat geldt overigens ook voor die andere vers gebrande soorten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *