Eten en drinken
Je leest nu:

Beste kruiden voor kerst maaltijden

0
Blog

Beste kruiden voor kerst maaltijden

Wist u dat koning Hendrik VIII de eerste persoon in Engeland was die op kerstdag kalkoen at? Het duurde echter tot de jaren 1950 voor kalkoen een populairdere maaltijdkeuze werd dan gans.

Sindsdien experimenteren koks met verschillende kruiden om de lekkerste kerstmaaltijden te bereiden. Of u nu kalkoen kookt deze kerst of iets totaal anders, hier is een lijst van de top 5 kruiden die we graag gebruiken tijdens de feestdagen.

1. Lavendel

Lavendel is een van de meest aromatische planten in de wereld. Het is gemakkelijk te kweken in uw indoor tuinset en voegt een vleugje verrukking toe aan elke gastronomische maaltijd. Als je liever bakt, verwerk dan lavendel in je favoriete kerstkoekjes.

2. Pepermunt

Een van de redenen waarom we van pepermunt houden, is dat het zo veelzijdig is. Als u deze kerst een speciaal dessert plant, voeg dan een intrigerend vleugje pepermunt toe uit uw binnentuin. Uw gasten zullen aangenaam verrast zijn!

3. Rozemarijn

Voeg wat mediterrane flair toe aan uw vleesgerechten deze kerst. Rozemarijn is ook perfect voor gebraad en stoofschotels. Het denneachtige aroma en de aardse smaak voegen een element van verfijning en elegantie toe aan rundvlees- of lamsvleesrecepten. Als u rozemarijn nog niet eerder hebt geprobeerd, is het een zeer handige keuze voor uw binnen-tuinieren setup.

Tip: https://www.naturalspices.nl/kruiden-specerijen

4. Salie

Als je van plan bent een kipgerecht te maken, is salie een geweldig kruid om te gebruiken. Het heeft een sterke, aardse smaak, dus houd er rekening mee dat je met een beetje een lange weg aflegt! Salie binnenshuis kweken is een van de beste beslissingen die je kunt nemen als het gaat om de kerstperiode. Het is zeer veelzijdig en kan worden gecombineerd met andere kruiden, zoals de volgende op onze lijst …

5. Tijm

Tijm complimenteert kalkoen bijzonder goed. Gebruik het ook om smaak aan aardappelen en marinades toe te voegen. Het is ook een geweldig kruid om te verwerken in uw kerstbaksels. Als u een kruidentuin kweekt, biedt tijm zoveel mogelijkheden voor de maaltijd. Durf creatief te zijn!

Auteur

Actief als link marketeer.
Ik werk graag vanuit het buitenland, aangezien mijn werk dat toelaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *