aperitief drankje

Lekker aperitief drankje: wat zijn de mogelijkheden?

Wist je dat een aperitief drankje staat voor een drankje (meestal met alcohol) dat gedronken wordt voor het eten? Dit wordt nog gedaan voorafgaand van de eerste gang, maar dit kan net zo goed ook voorafgaand van het hoofdgerecht zijn. Maar wat is nu een lekker aperitief drankje? In dit artikel leggen we het je uit.

Waarom een aperitief drankje?

Het idee om gebruik te maken van een aperitief drankje was in eerste instantie om de spijsvertering en het speekselaanmaak op gang te brengen. Doordat er speeksel in de mond wordt aangemaakt, wordt de smaak van het voedsel beter geproefd. Daarnaast geeft een aperitief drankje het eten iets exclusiefs. Tegenwoordig wordt er meestal gebruik gemaakt van een aperitief drankje wanneer er iets te vieren is. Een voorbeeld van een aperitief drankje kan een lekkere champagne zijn om mede gelijk in de stemming te komen.

Aperitief hapje

Naast een aperitief drankje hebben we ook een aperitief hapje. Dit zijn hapjes die worden gegeten voordat de echte maaltijd op tafel komt te staan. Voorbeelden van een aantal bekende aperitiefhapjes zijn onder andere bittergarnituur, toastjes en kaasjes. Wij raden je aan om niet teveel op tafel te zetten, want dit zal alleen maar je eetlust verminderen voor de echte maaltijd. Daarom is het verstandig om kleine hapje te serveren zoals zoute stengels, olijven en kleine worstjes.

Aperitief do’s en don’ts

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als het gaat om het aperitief. Geen zorgen, zo moeilijk zijn ze niet. Zie hieronder een aantal do’s en don’ts:

Do’s

  • Bereid je voor het feest goed voor.
  • Zorg voor genoeg servies.
  • Houd het bij twee rondes serveren per persoon.

Don’ts

  • Dranken serveren met een erg hoog alcoholpercentage.
  • Te grote glazen inschenken.
  • Alleen maar vette borrelhapjes serveren.

Aperitief drankje om mee te nemen

Wanneer je bent uitgenodigd om te komen eten, is het wellicht een leuk idee om een lekker drankcadeau mee te nemen om je waardering te laten zien. Wij raden je aan om een fles drank mee te nemen die lekker is om te drinken voor het eten. Wat dacht je van een likeurtje, martini of rode wijn? Als je nog op zoek bent naar een goede rode wijn, neem de tijd en lees het artikel over lekkere rode wijn. Er zijn keuzemogelijkheden genoeg!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *