Advies eten en drinken voor je hond

Je kent het wel, dat lieve snuitje van je hond die naast je zit wanneer jij lekker aan het eten bent. Het is makkelijk om je hond ook iets te eten mee te geven. Echter is veel eten dat wij mensen binnenkrijgen helemaal niet goed voor je hond. Het kan zelfs enorm ongezond zijn en in sommige gevallen risico’s vormen voor overlijden van een hond. Ben je dus bewust van wat een hond niet mag eten en weet wat je een hond wel moet geven. Wij hebben hieronder handige informatie die je hiervoor kunt gebruiken. 

Wat mag een hond niet eten?

We hebben het ongetwijfeld wel eens gehoord dat een hond geen chocolade binnen mag krijgen. Toch gebeurd het nog te vaak dat een hond wel chocolade krijgt. Wanneer deze portie te groot is (en voornamelijk bij pure chocolade) dan kan dit pure gif zijn voor een hond. Het kan zorgen voor hartritmestoornissen en een hond kan ervan doodgaan. 

Naast chocolade zijn er nog veel meer producten die een hond absoluut niet binnen mag krijgen. Zo is het erg onverstandig om je hond rauw vlees te geven. Hoewel dit al onverstandig is bij mensen, denken sommige mensen er wat makkelijker over bij honden. Maar doe dit niet, want ook bij honden kan dit allerlei zorgen voor parasieten, virussen en bacteriën. 

Zelfs bepaalde groenten, waarvan we denken dat ze altijd gezond zijn, kunnen erg slecht zijn voor een hond. Denk aan knoflook, prei uien of bieslook. Zowel rauw als bewerkt kunnen honden last krijgen van bloedarmoede wanneer ze dit eten. 

Tips voor het eten dat wel voor je hond is bedoeld

Natuurlijk is het belangrijk om je hond goed hondenvoer te geven. Tussen de verschillende soorten hondenvoer zitten echter nog veel verschillende. Zo kan het ene voer beter zijn voor de een hond dan voor een andere hond. Er is bijvoorbeeld speciaal voer voor grote honden en voor kleine honden of er is voer dat werkt tegen jeuk of tegen maagklachten.Je kunt altijd naar meer informatie vragen in de dierenwinkel waar je het voer koopt of bij de webshop waar je het bestelt. Op de site van Petsonline.nl vind je naast voer en voerbakken van alles wat je voor je hond nodig hebt. Het hebben van de juiste spullen voor je hond zorgt voor een blij hondje!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *