Eten en drinken
Je leest nu:

7 redenen waarom je soep zou moeten eten

0
Blog

7 redenen waarom je soep zou moeten eten

Als het koud wordt, verlangt het lichaam naar warmte. In samenwerking met www.bloemkoolsoep.eu vertellen we je waarom soep de ideale maaltijd is om fit de winter door te komen.

Versterking van het immuunsysteem

Een gezond bereide soep verwarmt niet alleen het lichaam van binnenuit, maar levert ook waardevolle voedingsstoffen, vitamines en voedingsvezels die onze gezondheid aanzienlijk bevorderen. Door bijvoorbeeld lang en langzaam te garen komen er ook voedingsstoffen vrij uit het vlees of de botten die gekookt zijn.

Lepelen vermindert stress

Als u zich gestrest voelt, moet u vaker soep eten. Door langzaam, bewust te lepelen, slok je het niet snel op – vooral niet als de soep nog heet is. Op deze manier bevordert het eten van soep een langzaam en bewust eettempo, wat op zijn beurt de spijsvertering verbetert.

Goed voor de spijsvertering

We kunnen gekookt en gepureerd voedsel beter verteren dan rauw voedsel. Kauwen is essentieel omdat het mengen met speeksel in de mond de eerste spijsverteringsenzymen activeert – deze helpen om de voedingsstoffen daadwerkelijk op te nemen. Ook bij vloeibare soepen is het aan te raden de soep even in de mond te houden.

Soep ontgift

Soepen kunnen het lichaam helpen om gifstoffen sneller te verwijderen. Vooral pure groentesoepen en soepen zonder zuivelproducten zijn erg goed voor ontgifting. Bovendien zijn soepen ook een geweldige manier om meer bladgroenten aan je dieet toe te voegen. Het chlorofyl dat het bevat heeft een ontgiftende werking.

Meer groenten

Groenten bevatten belangrijke voedingsstoffen die we nodig hebben voor onze darmbacteriën. Groenten bevatten ook hoogwaardig water, vullen ons met vezels en ondersteunen ook de spijsvertering. Groentesoepen helpen ons om meer groenten erbij te eten.

Soep kan goed worden bereid

Gezonde voeding is vaak moeilijk te implementeren in het stressvolle dagelijkse beroepsleven. Soepen zijn een ideale optie voor een gezonde maaltijd die ook nog eens makkelijk te bereiden en mee te nemen is. Een goed afsluitbare thermosfles of een glas met een schroefdop maken de soep geschikt voor op reis en op kantoor.

Kruiden doen wonderen

Kruiden in de soep helpen voor een flinke dosis energie. Deze versterken ook het immuunsysteem en hebben allerlei andere voordelen: gember bijvoorbeeld verdrijft pijnlijke spieren, kurkuma bevordert de regeneratie door de vorming van structuren zoals collageenvezels te bevorderen en chili smelt de lovehandles.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *