Vijf redenen om een franchise te beginnen

Vijf redenen om een franchise te beginnen 1

Veel mensen over heel de wereld hebben de droom (gehad) om een eigen onderneming of bedrijf te beginnen. De eerste stap lijkt vaak lastig te zijn en vaak wordt de droom opgegeven. Dit is erg zonde, maar toch kan de droom worden vervuld door het starten van een franchise. Zit jij in deze lastige situatie, en wil je graag weten waarom je een franchise moet beginnen? Lees dan verder.

  1. Je begint niet met niks

Eén grote reden die mensen tegenhoudt bij het beginnen van een eigen onderneming, is het feit dat ze beginnen met niks. Je hebt geen plan, geld of aanbod. Als je een franchise begint weet je zeker dat het gaat lukken. Het concept van de franchise is al klaar. Met een kleine hoeveelheid geld kan iedereen een franchise beginnen.

  • Je hebt zekerheid tot succes

Tenzij je gaat voor de tiende winkel van hetzelfde in één stad, heb je gegarandeerd succes. Kies er dus niet voor om een Albert Heijn te openen als er daar al tien van zijn, maar neem bijvoorbeeld een koffie franchisedie uniek is en die iets toevoegt aan de stad.

  • Je bent bijna volledig onafhankelijk

Vaak wordt gedacht dat je, als franchisenemer, erg afhankelijk bent. Natuurlijk ben je tot op zekere hoogte wel afhankelijk van de franchisegever, maar jouw franchise is grotendeels gewoon van jezelf. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je alleen maar mag doen wat je moet doen en zelf geen inbreng hebt. Het blijft van jou.

  • Mensen kennen je

Deze lijkt een beetje op punt twee, maar als je begint met een nieuwe onderneming kent niemand je. Als franchisenemer ben je al bekend en zullen mensen jou vertrouwen. Franchisegevers willen vaak dat jouw winkel er herkenbaar uitziet. Dit is voor jou alleen maar gunstig, omdat je herkend gaat worden. Klanten komen dus direct op je af.

  • Je ervaart hoe het is om te ondernemen

Ondanks dat het niet jouw onderneming is die je runt, je leert wel veel over hoe het gaat in de ondernemerswereld. Je komt er misschien achter dat het beginnen van een eigen onderneming precies is wat je later moet doen, of juist dat het helemaal niks is voor jou. Je krijgt ervaring en bij een eventueel eigen bedrijf kun je dat goed gebruiken.

Post Author: ifonhof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *