SOSO Fleur de Sel "Con apio" – Selderij (100gr)

Fleur de Sel (Flor de Sal in het Spaans, letterlijk vertaald zoutbloem) is een traditioneel natuurproduct van superieure kwaliteit. Het culinaire SOSO zeezout wordt gewonnen uit natuurlijke zoutpannen aan de Middellandse Zee. Onder speciale condities met hulp van de zon en de wind kristalliseren de zouten en mineralen zich als een dunne laag op het wateroppervlak. De kristallen die op het wateroppervlak drijven worden door de zoutboeren op ambachtelijke wijze met de hand geoogst en op natuurlijke wijze in de zon gedroogd.
Er komen geen chemische processen aan te pas. Zuiver en onbehandeld.
Fleur de Sel “Con apio” is de ideale combinatie van de smaak van zout met die van selderij. Het wordt gebruikt voor sauzen, marinades, stoofschotels, soepen en drankjes. De smaak is bijzonder heerlijk in combinatie met knoflook of ui om kip of vlees te begeleiden. Probeer dit zout zeker ook eens bij uw fruit- of groentecocktails.
KARAKTER
Fleur de Sel bevat net als andere zeezouten meer mineralen dan keukenzout. Het is dan ook een van de duurzaamste zouten en volgens sommigen in culinair opzicht ook het beste. Deze op natuurlijke wijze gewonnen zoutsoort bevat een zeer hoge dosering van waardevolle mineralen zoals jodium en magnesium. Bovendien is het percentage natriumchloride, een van de belangrijkste ingrediënten van traditioneel zout, relatief laag. SOSO is puur zout met een twist en iedere soort smaak heeft zijn eigen karakter.
KENMERKEN & GEBRUIK
SOSO geeft een knapperige zout topping aan ieder gerecht en geeft een smaaksensatie in uw mond. U gebruikt minder zout maar u proeft juist meer! Door de ongelijke afmeting en onregelmatige vorm van de zoutkristallen lossen ze in verschillend tempo op in uw mond.
Om de pure sensatie optimaal te beleven, raden wij aan om het SOSO zout niet tijdens het koken toe te voegen, maar juist achteraf als topping op uw gerecht. Dit zorgt er ook voor dat het totale zoutgebruik afneemt. Het zout zit dan niet verscholen in het gerecht maar geeft juist een mooie interactie met de smaakbeleving van de natuurlijke ingrediënten van een gerecht.
OVER SOSO
SOSO Factory, een Spaans bedrijf gevestigd in Murcia (Andalusië), werd in 2008 opgericht met als doel een volledig nieuw smaakconcept te presenteren. Met onderscheidende voortreffelijkheid en innovatie komt SOSO Factory tegemoet aan liefhebbers van pure smaken en de verschillende sensaties die het gehemelte kan ervaren met de producten van SOSO. Hun intentie is een gemeenschap van mensen van over de hele wereld te creëren en contact met hen te hebben via de passie die hen verenigt; nieuwe pure smaken.
Hun ontwerpen zijn internationaal erkend en bekroond. Een zilveren medaille voor de verpakking en het ontwerp op D & AD LONDON & Laus en een gouden medaille op de New York Festivals, Pentawards & Graphis Design USA.

€ 15.70

Naar de website

Post Author: