Snel afvallen

Het obesitas percentage in Nederland ligt rond de 14% En het verontrustende is dat dit percentage alleen maar toeneemt. Er zijn zelfs meer dan 100,000 Nederlanders met morbide obesitas. Wel is het zo dat dit percentage één van de laagste percentages in Europa is. Alleen Italië en Roemenië scoren lager dan Nederland.

 

Nu zult u waarschijnlijk denken, dat valt dus nog wel mee. Toch kan het geen kwaad om goed op uw lichaamsgewicht te letten. Voorkomen van overgewicht is namelijk gemakkelijker dan er vanaf te komen.

Crashdieet

Veel mensen kiezen voor een methode van snel afvallen. Hierbij wordt er vaak gebruik gemaakt van een zogenaamd crashdieet. Op zich is het prima om door middel van een dergelijk dieet snel van een aantal overtollige kilo`s af te raken. Op langere termijn zijn dit soort diëten echter niet erg gezond. Dit omdat deze vrij eenzijdig zijn en je daarom niet voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt.

 

Bovendien zie je vaak een jojo effect bij dit soorten dieten. Je bent snel van de overtollige kilo`s af, maar vaak komen ze net zo snel weer terug. En soms komen er zelfs nog meer kilo`s bij dan dat je was afgevallen.

 

Ik heb niks tegen een crash dieet, om snel af te vallen. Echter is het dan wel zonde om het behaalde resultaat snel weer kwijt te raken. Daarom ben ik voorstander van een crash dieet als een soort van start om af te vallen. Dit omdat je vaak snel resultaat ziet, wat ontzettend motiverend werkt. Daarna zou je eigenlijk een plan moeten hebben voor de periode na het volgen van een crash dieet. En het liefst voordat je begint met jouw crashdieet.

 

Crashdieet en dan?

 

Dt vergt een aanpassing van eetgewoonten. Daarnaast is extra beweging natuurlijk zeer aan te bevelen. Zomaar iets doen werkt in mijn opinie niet zo goed. Sommige mensen proberen er gewoonweg op te letten wat ze eten. Na verloop van tijd gaat dit toch vervagen. Je moet gewoonweg ontzettend veel discipline bezitten om dit vol te houden.

 

Daarom ben ik voorstander van een aanpak met een goed plan. Hierbij is een hulpmiddel in de vorm van een goed receptenboek zeer aan te raden.

 

Belangrijk is het dan om te kiezen voor een boek of ebook met lekkere, makkelijke en gezonde recepten. En daarnaast natuurlijk variatie.Dat is misschien nog wel het allerbelangrijkste.  Niemand houdt ervan om elke dag hetzelfde of bijna hetzelfde te eten.

 

Er zijn veel goede boeken beschikbaar. Dat is maar goed ook, want iedereen heeft zo zijn eigen voorkeur. Wat mij persoonlijk goed is bevallen is de afslank receptenbijbel van Oscar Helm. Met meer dan 100 verschillende gerechten geeft dit ebook veel inspiratie.

 

De variatie maakt het veel gemakkelijker om het dieet vol te houden. En omdat je ook redelijk snel resultaat ziet, wordt het allemaal een stuk leuker. En bovendien nog lekkerder ook!

 

Post Author: ifonhof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *