Pompoenpitolie goed voor onze gezondheid?


De afgelopen tijd zijn de plantaardige oliën steeds bekender geworden onder de mensen. Dit komt mede doordat de werking ervan, goed schijnt te zijn voor onze gezondheid. Maar dan moeten de oliën wel op de juiste manier gewonnen zijn, namelijk koudgeperst. Wanneer dit niet het geval is zal de olie niet meer de vitamines en gezonde stoffen bevatten die het van oorsprong heeft. Om je meer inzicht te geven wat plantaardig olie zoals wietolie, hennepzaadolie en pompoenpitolie is, schreven we dit artikel voor u! Op deze manier komt u erachter wat deze gezonde oliën voor u kunnen betekenen.

Wat is de werking van pompoenpitolie?

Het gebruik van pompoenpitolie neemt veel voordelen voor je gezondheid met zich mee. Daarom geven we je enkele voorbeelden waarom je gebruik zou moeten gaan maken van pompoenpitolie. Omdat dit er een meerdere zijn zetten we ze voor u op een rijtje. Zo krijgt u een beter overzicht:

  • Goed voor hart en bloedvaten
  • De huid veroudering gaat minder snel
  • Goed voor immuunsysteem

Bij het gebruik van pompoenpitolie krijg je veel belangrijke vetzuren binnen waardoor cholesterol daalt dit is bevorderd voor je hart en bloedvaten. Door de oliën die in pompoenpitten zitten is het gebruik ervan heel verzachtend voor de huid daarom vind je pompoenpitolie in veel huidverzorging producten. Doordat er veel belangrijke voedingssupplementen in zitten, zorgt het ervoor dat je beter bestand bent tegen ziektes en infecties. Daarnaast zijn er nog een aantal andere plantaardige oliën die je kunt combineren met pompoenpitolie in je recepten, zoals wietolie en hennepolie.

Wat zijn plantaardige oliën?

Plantaardige oliën zijn afkomstig uit meerdere vruchten en zaden. Om de gezonde stoffen te behouden is er een zorgvuldig proces nodig om te realiseren. Zo moeten de oliën koudgeperst worden. Je ziet steeds vaker dat we plantaardige oliën gaan gebruiken bij het maken van maaltijden dit is veel gezonder dan het gebruiken van bakboter. Maar let wel op dat de olie niet te heet wordt want dan komen er weer slechte stoffen vrij. Plantaardige olie kan ook gebruikt worden in lichaamsverzorging producten

Zorg goed voor je lichaam!

Tegenwoordig eten we een hoop ongezonde dingen. Het is daarom geen overbodige luxe voor je lichaam wanneer je gezonder eet. Dit is niet alleen goed voor je figuur maar ook voor je organen, bloedvaten etc. Zoals we al eerder aangaven worden de plantaardige oliën steeds vaker gebruikt tijdens het koken en andere huiselijke activiteiten. De pompoenpitolie is verkrijgbaar in verschillende vormen je kan het gebruiken als een normale olie maar het is ook mogelijk om het te gebruiken aan de hand van capsules die je dan elke dag moet innemen. Bekijk daarom voor jezelf op welke manier je deze gezonde oliën dagelijks kunt innemen. Na een tijdje zal je gaan merken dat je je beter voelt en dat je gezondheid erop vooruit is gegaan. Probeer daarom ook eens te koken met pompoenpitolie of gebruik het op andere manieren. Je doet jezelf er een groot plezier mee wanneer je deze plantaardige oliën dagelijks gaat gebruiken!

Bron: https://www.e-oil.nl/pompoenpitolie/

Post Author: ifonhof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *