Optimaal genieten van je kopje koffie

 

Rustig in het zonnetje een kopje koffie. Nog even snel je thermoskan vullen met koffie voor onderweg. Of je to-go mok gevuld met heerlijke cappuccino voor tijdens de treinreis. Iedereen geniet op zijn eigen manier van het zwarte goud. Maar het begint natuurlijk wel met goede koffie. Lees hieronder een aantal tips om nog meer te genieten van je bakje koffie.

 

Lekkere koffiebonen

De smaak wordt grotendeels bepaald door de koffiebonen. De Lavazza koffiebonen zijn een echte aanrader. Bij Lavazza draait het om goede omstandigheden creëren waar de beste koffiebonen kunnen groeien. Het gaat niet alleen om de goede batches uitzoeken. Er zijn verschillende bonen waar je uit kunt kiezen. Zo zit er altijd een boon bij die bij jouw smaak past.

 

Malen en gebruiken

Senseo, Dolce Gusto en Nespresso zijn niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. Een cupje of pad erin, een simpele druk op de knop en klaar. Het is snel en gemakkelijk, maar wil je echt de beste koffie dan kan het beste zelf de koffiebonen malen. Bonen in de koffiemolen, druk op de knop en je hebt heerlijk vers gemalen koffiebonen. Vervolgens gaan de bonen het koffiezetapparaat in en je hebt een heerlijk vers bakje koffie. Het duurt iets langer, maar dan heb je ook wat. Want: hoe verser, hoe lekkerder.

 

Uitbreiding

Wil je eens iets anders dan zwarte koffie? Maak dan gebruik van een melkopschuimer en maak je eigen verse cappuccino of latte machiatto. Heerlijk voor op een rustige zondagochtend. Als je zin hebt in nog meer smaak ga dan voor een koffiesiroop. Deze zijn niet alleen meer bij de Starbucks, nu zijn ze bijna in iedere supermarkt te vinden. Niets zo lekker als een Karamel machiatto voor de afwisseling.

 

Voor het oog

Eerlijk is eerlijk, het oog wil ook wat. Koffie uit een mok is toch een stukje lekkerder dan uit een plastic beker. Zo’n klein detail kan al verschil maken in je koffiebeleving. Haal daarom een mooie mok of thermoskan waar je heerlijk koffie uit kan drinken. Zo kan je optimaal genieten van dat bakje koffie.

 

Post Author: ifonhof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *