Onvergetelijk avondeten in Amsterdam

Amsterdam. De stad waar van alles te beleven is. De stad van de grachten. De stad van de mooie musea en de vele toeristen. Ook is het de stad waar je diverse internationale gerechten kunt proeven voor een aantrekkelijke prijs. Van luxe ruimtes tot aan knusse tentjes: er is van alles te vinden in Amsterdam. Heb je een dagje Amsterdam gepland staan in je agenda en zoek je wat leuke activiteiten? Hier een aantal leuke tips!

 

Shoppen in de Kalverstraat

Dit is één van de oudste straten van Amsterdam. Vroeger, zo’n 600 jaar geleden, stonden deze straat bekend als de ossen- en kalverenstraat. Tegenwoordig is men hier te vinden om te shoppen. Genoeg winkels om je kledingkast vol te proppen. Van luxe parfumwinkels, zoals Douglas, tot aan hippe, chique boetiekjes. De Kalverstraat heeft een diversiteit aan kleding- en schoenenwinkels voor jong en oud. Ook zijn de typische souvenirwinkels hier gevestigd. Daarnaast kun je gezellig een burgertje halen bij de McDonald’s of Burger King om de middag door te komen.

 

Drijvende bloemenmarkt

Niet alleen je kledingkast moet gevuld worden, maar je ook je huis en tuin moeten opgefleurd worden met wat bloemen en planten. De drijvende bloemenmarkt aan de Singel is een fleurige plek waar je keuze hebt uit verschillende bloemsoorten: tulpen, bloembollen of cactusplanten. Er is genoeg keuze, maar sommige bloemen zijn wel of niet beschikbaar afhankelijk van het seizoen. Ook kun je hier diverse tuingereedschappen of plantenbakken kopen. Het is zeker een bezoekje waard!

 

Heerlijk avondeten

Zo’n lange dag in Amsterdam vergt wat energie en je maag heeft daarna behoefte aan een heerlijke maaltijd. In Amsterdam vind je restaurants die gerechten uit verschillende landen bereiden. Van lekkere Argentijnse vleesgerechten tot aan Mediterraanse specialiteiten. Dineren in Amsterdam is altijd bijzonder. Aan het water, langs de grachten, buiten op een plein of knus binnen dineren, blijft een unieke ervaring in Amsterdam. Een heerlijke gegrilde kip met gepofte aardappelen met een glas wijn of een heerlijke tapas om van te smullen? De chef-koks en restauranteigenaren in Amsterdam weten je mond te verrijken met de heerlijkste gerechten. En in de avond kun je genieten van de fraaie belichting, de architectuur en de Amsterdamse gezelligheid. Wie wil dat nou niet?

 

Om je even te helpen bij het selecteren van een gezellig restaurant hebben we een aantal verrukkelijke gerechten voor je op een rij gezet:

  1. Hertenbiefstuk
  2. Pompoencurry
  3. Spareribs
  4. Tapas
  5. Zalmfilet
  6. Mixed grill schotel
  7. Geitenkaas salade

 

Begint je maag al te knorren? Kom dan snel naar de hoofdstad!

 

 

 

Post Author: ifonhof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *