Detoxen van jouw lichaam door je eetgewoonten aan te passen

Het ontgiften van je lichaam is erg belangrijk, en kan op verschillende manieren gebeuren. U kunt bijvoorbeeld naar Thermenbussloo gaan voor een detox en yoga sessie, maar vaak is het meer dan alleen een extreme sapkuur te doen van een week. Detoxen is namelijk je eetgewoonten aan te passen om zo je lichaam meer energie te geven, te zorgen voor een betere spijsvertering, een mooiere huid, en ook mentaal sterker te worden. Tegenwoordig zijn er verschillende manieren om je lichaam te detoxen en niet elke detox optie is geschikt voor jou.

Detoxen is meer dan alleen je lichaam ontgiften

Detoxen wordt vaak gezien als een extreem dieet waarbij je je lichaam helpt giftige afvalstoffen te dumpen. Echter is detoxen meer dan dat. Detoxen draait om je eetgewoonten en je levensstijl naar een hoger niveau te tillen. Bijvoorbeeld een goede dag-nachtritme te creëren en hierdoor voldoende slaap te krijgen, voldoende lichaamsbeweging, maar ook om je keuzes m.b.t het eten. Kies bijvoorbeeld vaker voor groene thee of een groene smoothie en niet te snacken tussen maaltijden in.

Mediteren en yoga

Naast een goede nachtrust en je eetgewoonten aan te passen is het ook belangrijk je stress onder controle te krijgen. Doordat we in een steeds stressvoller en drukker leven krijgen is het belangrijk ervoor te zorgen dat deze stress niet je gezondheid aantast. Daarom is het erg waardevol om yogalessen te volgen of te leren mediteren om zo tot jezelf te komen en de stress de baas te worden. Dit helpt tegen paniekaanvallen, hartklopping, burn-outs, en andere gezondheidsproblemen te voorkomen.

Detoxen is dus meer dan alleen op een week een extreme sapkuur te volgen waarin je elke dag alleen maar groene smoothies mag drinken, maar het gaat erom om je lichaam en geest op een hoger niveau te tillen zodat je wat sterker in je schoenen staat en gezonder wordt.

 

Post Author: ifonhof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *