Checklist bij het aanschaffen van een puppy

Na uren zeuren bij je vader, moeder, vriend of man etc. mag het eindelijk: een puppy kopen! Je hebt natuurlijk al precies een gedachte voor je welke hond je wil. Ook de naam is vaak al weken van tevoren bedacht. Zelf heb ik twee honden en ben echt gek op ze. Een puppy kopen is dus erg leuk, maar je moet wel op een aantal dingetjes letten. Een puppy behandel je namelijk bijna als een baby. Hij of zij heeft de juiste verzorging, voeding en aandacht nodig. Een goed vooronderzoek is dus noodzakelijk. Hieronder heb ik alvast drie belangrijke aspecten beschreven waarmee je rekening moet houden.

Aankoopadres

Hoe schattig de pup er ook uitziet, je kunt hem of haar niet meenemen zonder vooronderzoek naar de fokker. Het is allereerst belangrijk dat de moederhond aanwezig is. Hierdoor weten de puppy’s hoe zij zich moeten gedragen en het heeft veel te maken met de opvoeding van de hond. Ook toont het aan dat er geen tussenhandelaar in het spel is. Daarbij is het belangrijk dat het nestje puppy’s in een schoon huis ligt met huiselijke omstandigheden. Hierdoor kunnen zij sneller wennen aan mensen, geluiden en andere zaken. De pups moeten goed reageren op geluiden en bezoek. Een goed gesocialiseerde puppy schrikt namelijk niet van ‘normale’ geluiden of begroetingen. Ook de papieren, nationaliteit en entingen moeten in orde zijn. Twijfel je over de fokker? Doe het dan niet. Er zijn genoeg mensen die wel eerlijke en gezonde nestjes hebben.

Voeding

Een puppy is natuurlijk volop in de groei. Daarnaast hebben puppy’s veel energie. Om dus goed te kunnen groeien en spelen, is het noodzakelijk om puppyvoeding te geven. Deze voeding bevat meer energie en eiwitten dan voeding voor volwassen honden. Daarnaast zijn de brokjes beter voor het gebit van de pup. Kijk even goed naar welke voeding en hoeveelheid past bij het hondenras. Dit kan namelijk verschillen. Het merk Eukanuba heeft voeding van zeer goede kwaliteit voor elk hondenras en levensfase. Zo weet je zeker dat jouw puppy de juiste ingrediënten en voedingsstoffen binnenkrijgt.

Puppy proof huis

Naast een mand, een hondenbench en andere hondenspulletjes is het belangrijk dat je ook aan andere dingen denkt binnen het huis. Denk bijvoorbeeld aan lage stopcontacten waar je puppy aan kan gaan snuffelen. Scherm deze dus af met een beveiligingsplaatje. Ook giftige (schoonmaak)middelen kun je beter goed opbergen. Daarnaast heeft je tuin een kritische inspectie nodig. Bepaalde planten kunnen namelijk erg giftig zijn. Puppy’s zijn erg nieuwsgierig en knagen aan veel dingen. Je wil dus niet dat je puppy ziek of erger wordt. Ook kun je speciale hekjes plaatsen voor plekken waar je jouw pup liever niet wil hebben.

 

Post Author: ifonhof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *