Alles over chocolade

 

Wie eet er niet graag een goed stuk chocolade? Je vind deze lekkernij ook wel verwerkt in koekjes, taart en andere zoetigheden. Maar chocolade is meer dan alleen een heerlijke zonde. Wist je daarnaast dat chocolade (met mate) tegenwoordig prima verantwoord is? Gezonde chocoladebestaat namelijk echt!

Voor iedereen zijn eigen smaak

Chocolade komt namelijk in verschillende variëteiten. De bittere pure chocolade, zachte melkchocolade, en natuurlijk witte chocolade. Die laatste bevat eigenlijk geen cacaomassa, maar cacaoboter, wat voor de unieke smaak zorgt. Er is intussen zelfs al roze chocolade op de markt! Chocolade word ook gebruikt voor het maken van andere dingen, zoals ijs, cake, milkshakes en nog veel meer. Er is dus voor iedereen wat wils.

Een lange geschiedenis

Chocolade is verrassend genoeg één van de oudste zoetigheden die men kent. Origineel groeit cacao vooral in Mexico en Zuid-Amerika. Pas later werd het geïmporteerd naar alle andere landen ter wereld, om ook daar de bonen te kunnen kweken. In de 16de eeuw, toen men Amerika ontdekte, leerde we ook dat chocolade daar al lang bestond, in een soort van bittere drank. Chocolade zoals wij deze kennen werd dus jaren daarna uitgevonden, toen men verschillende ingrediënten met de cacao begon te mengen.

Chocolade weetjes

Er zijn veel interessante feiten over chocolade die de meeste mensen niet kennen. Wist je bijvoorbeeld dat je wel 400 cacaobonen nodig hebt om 1 pond chocolade te maken? Of dat een glas chocomelk evenveel cafeïne bevat als een kop koffie? Het duurt trouwens 5 jaar voor een cacaoboom om te groeien en 2 volle dagen om een chocoladereep te maken!

Kan het ook gezond?

Chocolade kan zelfs goed voor je zijn! Maar dan wel pure chocolade, wat veel anti-oxidanten bevat. Deze verminderen stress en zijn goed voor je conditie. Bovendien verwijd het de bloedvaten. Een stukje chocolade kan dus zeker geen kwaad, maar houd het wel bij zo’n 150 gram per dag, van een chocolade soort met een cacaogehalte van meer dan 70%. Lekker én gezond leven.

Post Author: ifonhof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *